Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος Άσαντ: Η Ρωσία μπορεί να επιστρέψει στη Συρία ανά πάσα στιγμή

Σύμβουλος Άσαντ: Η Ρωσία μπορεί να επιστρέψει στη Συρία ανά πάσα στιγμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κορυφαία σύμβουλος της Προεδρίας της Συρίας, Μπουθαΐνα Σαμπάν, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να επιστρέψουν ανά πάσα στιγμή στη Συρία και τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανάγκη τώρα να πιέσουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία να σταματήσουν τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών.

“Εάν οι Ρώσοι φίλοι μας απέσυραν μέρος των δυνάμεών τους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν”, είπε η Μπουθαΐνα Σαμπάν μιλώντας στο λιβανέζικο κανάλι Al Mayadeen TV.

Αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων θα αποσυρθεί από τη Συρία.

Η Ρωσία ενεπλάκη ενεργά στον “ιερό πόλεμο” (τζιχάντ) στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλάζοντας πλήρως την έκβασή του, βάζοντας ξανά στη σκακιέρα τον πρόεδρο Άσαντ από εκεί που έχανε τη μία πόλη πίσω από την άλλη και φαινόταν έτοιμος να καταρρεύσει.

Τον προηγούμενο μήνα γράφτηκε στα διεθνή Μέσα ότι η Ρωσία πίεσε τον Άσαντ να γίνει πιο ευέλικτος στις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Η Μπουθαΐνα Σαμπάν διέψευσε τις φημολογούμενες “πιέσεις” της Μόσχας προς τη Δαμασκό λέγοντας ότι “η Ρωσία είναι σύμμαχος και φίλη και μας μιλά με σεβασμό και συμβουλευτικά”.

Και συνέχισε: “Ο συριακός στρατός είναι ικανός όχι μόνο να διατηρήσει τα εδαφικά του κέρδη αλλά και να επεκταθεί και σε νέες περιοχές ώστε να απελευθερώσει τον μεγαλύτερο αριθμό χωριών”.

Η Σαμπάν επεσήμανε ότι μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων, το επόμενο βήμα είναι η διεθνής κοινότητα να αποκόψει τον ανεφοδιασμό των ένοπλων φατριών που μάχονται ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας.

“Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των ΗΠΑ και το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι αμερικανική πίεση στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες και να σταματήσει η ροή όπλων”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr