Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσόφωνοι του Ντονέτσκ: “Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας από τους ναζί του Κιέβου”

Ρωσόφωνοι του Ντονέτσκ: “Υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας από τους ναζί του Κιέβου”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Καθώς η στρατιωτική επίθεση των Ουκρανών στο Διοικητήριο του Ντονέτσκ, που έχει καταληφθεί από ρωσόφωνους αυτονομιστές, μοιάζει αναπόφευκτη, το αντικυβερνητικό κίνημα προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα διακηρύξει την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο.

Όπως διαβάζουμε στο Russia Today, το οποίο είναι μία από τις ελάχιστες πηγές που ενημερώνουν για τον επικείμενο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, οι μασκοφόροι άνδρες που έχουν οχυρωθεί στο Διοικητήριο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εθελοντές πολιτοφύλακες αλλά και αστυνομικοί που έχουν περάσει με το μέρος των ρωσόφωνων, διακηρύττουν ότι θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους από τον φασιστικό στρατό (του Κιέβου) που επιθυμεί να τους σκοτώσει.

Οι ίδιοι επίσης απαιτούν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο και δεν κρύβουν την επιθυμία τους να είναι με τη Ρωσία.

Οι ρωσόφωνοι υπερασπιστές του Διοικητηρίου φτιάχνουν βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με το Russia Today. Κι ενώ δηλώνουν ότι θέλουν να αποφύγουν κάθε μορφής βία, ξεκαθαρίζουν ότι εάν δεχτούν επίθεση θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν εναντίον των Ουκρανών ναζί ό,τι διαθέτουν.

Στο τοπικό διοικητήριο δεν βρίσκονται μόνο κάτοικοι της πόλης του Ντονέτσκ αλλά και αντιπρόσωποι από κάθε μεγάλη πόλη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Οι αυτονομιστές δήλωσαν στο Russia Today:

“Είμαστε εναντίον του εθνικισμού, πιστεύουμε απόλυτα στην κοινωνική δικαιοσύνη. Στη δημοκρατία του Ντονέτσκ που θέλουμε να ιδρύσουμε καμία μειονότητα δεν θα καταπιέζεται από άλλη, όλες οι γλώσσες θα ομιλούνται ελεύθερα, είμαστε κατά της καταπίεσης των μειονοτήτων και φυσικά ενάντιοι στην τρομοκρατία των ρωσικής καταγωγής συμπολιτών μας”.

Συμπλήρωσαν επίσης: “Είμαστε μια πλούσια περιοχή, με τα ορυχεία και τη βιομηχανία μας. Στέλνουμε στο Κίεβο περίπου 470 εκ. δολάρια κι από αυτά επιστρέφουν στην περιοχή μας μόνο τα 150 εκ.”.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, κι αναρτήθηκε στο twitter, βλέπετε στρατιωτικό κονβόι ουκρανικής πυροβολαρχίας έξω από το Ντονέτσκ:

donetsk

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr