Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασαντουλάχ: Ποια είναι η νέα τζιχαντιστική συμμορία που δημιούργησε ο Ερντογάν!

Ασαντουλάχ: Ποια είναι η νέα τζιχαντιστική συμμορία που δημιούργησε ο Ερντογάν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νέα τζιχαντιστική ένοπλη οργάνωση, την Ασαντουλάχ, δημιούργησαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να “λογαριαστεί” με τους Κούρδους αλλά και όσους “σηκώνουν κεφάλι” στο ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Οζκάν Τουρκάν (Ozcan Turkan), αναλυτή και ειδικό στα θέματα της Τουρκίας, η ισλαμιστική οργάνωση Ασαντουλάχ, που πρόσφατα εμφανίστηκε στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές επαρχίες, πρόκειται για μια ένοπλη οργάνωση με ιδεολογία σαν εκείνη των τζιχαντιστών που αποσκοπεί στο να πολεμήσει ενάντια στους Κούρδους αυτονομιστές.

Ο Οζακάν Τουρκάν είναι πασίγνωστος μεταξύ των δημοσιογράφων και των αναλυτών που ασχολούνται με τη Μέση Ανατολή, εξαιτίας των κρυφών διασυνδέσεών του με προσωπικότητες με μεγάλη επιρροή και πολιτικούς κύκλους της περιοχής, που του παρέχουν συνήθως αξιόπιστη ενημέρωση.

Σε άρθρο του ο Τουρκάν ισχυρίζεται ότι η Ασαντουλάχ είναι “οι νέοι φονιάδες των Κούρδων”. Όπως υποστηρίζει, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν άλλους τρόπους για να καταπνίξουν τον κουρδικό ξεσηκωμό.

Δεν διστάζει να αποκαλέσει την Ασαντουλάχ “νέα εκδοχή του Ισλαμικού Κράτους” ή “δολοφόνους Κούρδων” και ότι αποτελεί ένα ευφυές σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών η δημιουργία μιας τέτοιας οργάνωσης στη νοτιοανατολική Τουρκία – τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, ώστε να πολεμήσει τους Κούρδους με όλα τα μέσα μέχρι να τους γονατίσει.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι στις φρικαλεότητες που διαπράττουν ο στρατός και η αστυνομία τους υπάρχει ένα όριο, εξαιτίας της εποχής της πληροφόρησης, που τίποτα δεν μένει κρυφό, και της παγκόσμιας κοινής γνώμης που συμπαθεί τους Κούρδους εξαιτίας της ηρωικής τους αντίστασης στο Ισλαμικό Κράτος.

Εάν όμως τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους εντός της Τουρκίας αναλάμβανε μια αντάρτικη ομάδα, μια τζιχαντιστική οργάνωση, θα μπορούσαν να διαπραχθούν όλα τα εγκλήματα και οι φρικαλεότητες που θα οδηγούσαν το κουρδικό κίνημα στην ήττα, δίχως η Τουρκία να χρεωθεί κανένα από αυτά τα εγκλήματα.

Ο Τουρκάν επικαλείται ως πηγή του σημαντικό αξιωματούχο της ΜΙΤ, σύμφωνα με τον οποίο το κλειδί για την ήττα των Κούρδων “είναι ο φόβος”, εννοώντας φυσικά την τρομοκρατία. “Κάθε εξέγερση είναι άγρια μέχρι να βρεθεί αντιμέτωπη με μια αγριότερη εξέγερση. Ο αντίπαλος πρέπει να πιστέψει ότι έχεις περισσότερη ισχύ και εάν δει ότι είσαι ικανός να χύσεις περισσότερο αίμα τότε θα υποχωρήσει”.

Η Ασαντουλάχ, που εμφανίστηκε πρόσφατα, είναι μια ένοπλη ομάδα που με μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι είναι ένα ιδεολογικό μείγμα σουνιτικού Ισλάμ και τουρκικού εθνικισμού. Προς το παρόν η ιδεολογική ταυτότητα των μελών της δεν είναι ξεκάθαρη, δηλαδή εάν είναι Τούρκοι εθνικιστές ή τζιχαντιστές.

Ωστόσο, εάν κρίνουμε από τους ήδη Τούρκους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία με το Ισλαμικό Κράτος, από όσα γνωρίζουμε για αυτούς, από φωτογραφίες που αναρτούν και κείμενα τους, ακριβώς αυτό το ιδεολογικό μείγμα εκφράζουν, τουρκικού εθνικισμού και σουνιτικού ισλάμ, δηλαδή τον νεοοθωμανισμό.

Ίσως η Ασαντουλάχ να είναι η πρώτη επίσημα νεοοθωμανική ένοπλη τζιχαντιστική οργάνωση, ξεκάθαρα και ανοιχτά ταγμένη στις υπηρεσίες του σουλτάνου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του μεγάλου βεζίρη Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ίσως να είναι εκείνη που θα καταπνίξει το κουρδικό κίνημα ή ίσως εκείνη που με τις πράξεις της θα επιταχύνει τον διαμελισμό της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr