Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταρρέουν τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου

Καταρρέουν τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα έσοδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου από το Ιράκ και τη Συρία μειώνονται κάθετα, αφού οι τζιχαντιστές χάνουν συνεχώς εδάφη πλούσια σε πετρέλαιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρακινού κοινοβουλίου Σαλέμ Τζουμπούρι μιλώντας στο ρωσικό Sputnik.

“Το Νταές εκμεταλλευόταν τις πετρελαιοπηγές για να κερδίζει χρήματα, ιδιαίτερα στην επαρχία της Νινευή και σε πολλές περιοχές της επαρχίας του Κιρκούκ. Μετά την απελευθέρωση όμως πολλών από αυτών των περιοχών, οι δυνατότητες του Νταές σε αυτό τον τομέα έχουν μειωθεί. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε το Νταές να παράγει πετρέλαιο και να το μεταφέρει. Είναι πάρα πολύ περίεργο αφού ο καθένας το καταλαβαίνει ότι αυτή είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης του Νταές”, είπε ο Τζουμπούρι χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ιρακινές αρχές παρακολουθούν τις δραστηριότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που έχουν να κάνουν με την παραγωγή και λαθρεμπόριο πετρελαίου, σημειώνοντας ότι το πετρέλαιο το πουλάνε είτε απευθείας είτε με μεσάζοντες.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδειχθεί ότι διεξήγαγε λαθρεμπόριο πετρελαίου σε συνεργασία με την Τουρκία.

Τουρκικά φορτηγά και βυτιοφόρα εισέρχονταν στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, φόρτωναν το κλεμμένο πετρέλαιο και το μετέφεραν στην Τουρκία.

Η Ρωσία, οι σιιτικές πολιτοφυλακές του Ιράκ και οι Κούρδοι έχουν καταγγείλει ότι στο λαθρεμπόριο πετρελαίου εμπλέκεται η οικογένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όταν η Ρωσία ενεπλάκη στον πόλεμο στη Συρία από τις πρώτες “φροντίδες” της ήταν να βομβαρδίσει τα τουρκικά φορτηγά που μετέφεραν το πετρέλαιο.

Εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά καταστράφηκαν ολοσχερώς, προκαλώντας οικονομική κρίση στο Ισλαμικό Κράτος και τεράστια οικονομική ζημιά στο σόι του Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr