Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στην Αγγλία υπό το φόβο τζιχαντιστών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε πέντε υπόπτους για την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησε, στην οποία μετείχαν οι βελγικές και οι γαλλικές Αρχές, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής για τη Βρετανία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

Η αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία χθες και άλλος ένας άνδρας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου νωρίς σήμερα το πρωί.

“Οι συλλήψεις είχαν σχεδιαστεί εκ των προτέρων και έγιναν βάσει πληροφοριών που υπήρχαν. Δεν υπήρξε καμία στιγμή κίνδυνος για τον κόσμο και δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι είχε σχεδιαστεί μια επίθεση στη Βρετανία”, διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας των Ουέστ Μίντλαντς Μάρκους Μπίαλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εκτενούς έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Ουέστ Μίντλαντς, μαζί με το ευρύτερο δίκτυο της (βρετανικής) αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της MI5 και των διεθνών εταίρων συμπεριλαμβανομένων των βελγικών και των γαλλικών αρχών για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε σχετική απειλή στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας Βέλγος, που ήταν ύποπτος για ανάμειξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες, είχε ταξιδέψει πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ και είχε φωτογραφήσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr