Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα έσπασαν Πούτιν – Νετανιάχου για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τα έσπασαν Πούτιν – Νετανιάχου για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη συνάντηση στο Κρεμλίνο μεταξύ Πούτιν και Νετανιάχου υπήρξαν “διαφοροποιήσεις” σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας στις οποίες έχουν εμπλακεί με ισραηλινά μαχητικά.

Ο Νετανιάχου αναγνώρισε στις δηλώσεις του πως στη συνάντηση με τον Πούτιν υπήρξαν “προβλήματα” όταν μίλησε για “την ελευθερία του Ισραήλ να επέμβει στρατιωτικά” στη Συρία.

“Προέκυψαν προβλήματα, φυσικά πάντα υπάρχουν τριβές, και αυτή η τριβή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό. Αυτό ήταν κάτι που θέλησα να αποφύγω” είπε ο Νετανιάχου στη Haaretz.

Η Haaretz δεν γνωρίζει τι τύπου “τριβή” ήταν αυτή που ανέφερε ο Νετανιάχου, αν και πιθανότατα αφορά την παραλίγο εμπλοκή ενός ρωσικού μαχητικού και ενός ισραηλινού πάνω από τη Συρία τον περασμένο Νοέμβριο.

Από την πλευρά του ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ, Μοσέ Γιαλόν, υπέδειξε πως υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν πολλές “τριβές” και η κατάσταση να χειροτερέψει.

“Για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θα ήταν απαραίτητη μια συνεργασία για να μπορούμε να επιχειρήσουμε στρατιωτικά στη Συρία” δήλωσε ο Μοσέ Γιαλόν.

Από την πλευρά του το Yediot Ahronot αναφέρει πως ο Νετανιάχου ζήτησε από τον Πούτιν “να εμβαθύνει τη συνεργασία του για να μην υπάρξουν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον”.

Όπως αναφέρει, στο παρελθόν οι ρωσικές δυνάμεις “πυροβόλησαν τουλάχιστον δύο φορές ενάντια σε ισραηλινά μαχητικά” πάνω από τη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr