ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλγαρία, Δημοψήφισμα,


















































«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI - Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας επικύρωσε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τον προσεχή Οκτώβριο, με το ερώτημα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών κατά 50% και της αλλαγής του τρόπου εκλογής τους.
Την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα αυτό είχε ο παρουσιαστής ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς σατιρικού τηλεοπτικού προγράμματος, ο Σλάβι Τριφόνοφ. Η εκστρατεία που προώθησε συγκέντρωσε 673.481 υπογραφές, πολλές χιλιάδες περισσότερες από τις 400.000 που απαιτούνταν για να οργανωθεί το δημοψήφισμα.
Μολονότι καταδίκασαν έντονα τον “λαϊκισμό” των έξι ερωτημάτων που θα τεθούν στην κρίση των ψηφοφόρων, οι βουλευτές τα επικύρωσαν όλα. Το δημοψήφισμα θα γίνει τον Οκτώβριο, ταυτόχρονα με τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Οι ψηφοφόροι θα κληθούν να απαντήσουν αν συμφωνούν με την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, σε δύο γύρους με πλειοψηφικό σύστημα από το αναλογικό που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με τον Τριφόνοφ, το σημερινό σύστημα ευνοεί την είσοδο στο κοινοβούλιο των πολιτικών που είναι “υπάκουοι” στις ηγεσίες των κομμάτων τους.
Ένα άλλο ερώτημα αφορά τη μείωση του αριθμού των αριθμών στους 120 από 240 που είναι σήμερα καθώς και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα υιοθετηθούν υποχρεωτικά από το κοινοβούλιο αν η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι τουλάχιστον ίση με εκείνη των βουλευτικών εκλογών του 2014, που ήταν λίγο πάνω από το 50%.























































