ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλάμ, Κωνσταντινούπολη, Ραμαζάνι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζαμί, Τουρκία,


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η χρήση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη ως τζαμιού τις ημέρες του Ραμαζανιού από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν φαίνεται ότι ενόχλησε και την Ουάσιγκτον.
Παρέμβαση στην τουρκική πλευρά έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την απόφαση να διαβάζεται το Κοράνι μέσα στον ναό που λειτουργεί ως μουσείο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega από την Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κάλεσε την τουρκική πλευρά να σεβαστεί τον χαρακτήρα του μνημείου.
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας προσθέτοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί, επίσης, την πολύπλοκη ιστορία της.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Ρωσία, η υποτιθέμενη προστάτιδα της Ορθοδοξίας, δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα της Αγίας Σοφίας.























































