Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές του Αράκ στη Χομς

Ο στρατός της Συρίας κατέλαβε τις πετρελαιοπηγές του Αράκ στη Χομς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις τελευταίες πολεμικές επιχειρήσεις του στρατού της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στα ανατολικά της επαρχίας Χομς, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τις πλούσιες πετρελαιοπηγές της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο στρατός υποστηριζόμενος από την εθνοφρουρά (NDF) πήρε τον έλεγχο της πετρελαιοπηγής Αράκ, κοντά στην πόλη της Παλμύρας, τη Δευτέρα.

Υπό την κάλυψη του πυροβολικού τα κυβερνητικά στρατεύματα επιτέθηκαν στις θέσεις των τζιχαντιστών ανατολικά της Παλμύρας και κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές στο Αράκ.

Στη μάχη σκοτώθηκαν 25 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Επόμενος στόχος του στρατού στην περιοχή είναι η κατάληψη της περιοχής Αλ Σουχνάχ, που βρίσκεται ανατολικά των πετρελαιοπηγών.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται 28 χλμ από την Αλ Σουχνάχ.

syria_map Με κόκκινο χρώμα στον χάρτη οι κυβερνητικές δυνάμεις και με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Το μαύρο βέλος δείχνει που βρίσκονται οι πετρελαιοπηγές. Με πράσινο χρώμα είναι οι περιοχές που ελέγχουν οι “μετριοπαθείς” του FSA και η Αλ Κάιντα και με κίτρινο χρώμα τα κουρδικά εδάφη.

Τη Δευτέρα ο γενικός κυβερνήτης της επαρχίας Χομς, Ταλάλ Αλ Μπαράζι, δήλωσε ότι η επαρχία σύντομα θα ανακηρυχθεί “καθαρή” από τρομοκράτες, μετά και τις πρόσφατες νίκες του στρατού.

“Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του προωθήθηκαν σημαντικά στον δρόμο που συνδέει την Παλμύρα με την Αλ Σουχνάχ στα ανατολικά της Παλμύρας και η απελευθέρωση της Αλ Σουχνάχ θα σημάνει την απελευθέρωση της επαρχίας Χομς από την τρομοκρατία”, δήλωσε ο Μπαραζί στο FNA τη Δευτέρα.

Ο ίδιος υπογράμμισε και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι τοπικές Αρχές και αξιωματούχοι ώστε να επανέλθει η ζωή στα φυσιολογικά της στις πόλεις Παλμύρα και Καριαταΐν, λέγοντας ότι “περισσότερες από 700 οικογένειες έχουν επιστρέψει στην Καριαταΐν και οι οικογένειες που έχουν επιστρέψει στην Παλμύρα έχουν φτάσει τις 150”.

Στον χάρτη η επαρχία της Χομς στη Συρία:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η πρώτη κυρία Άσμα Άσαντ διαγνώστηκε με λευχαιμία – Πριν πέντε χρόνια είχε καρκίνο

Η ΕΕ χρηματοδοτεί τα τζιχάντια του Ερντογάν – Την ίδια ώρα δημοσιογράφοι καταδιώκονται ως «ξένοι πράκτορες»

ΔΠΔ: Ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου – Οργή Μπάιντεν: «Εξωφρενική η απόφαση»

Σοσιαλπατριώτες Κούρδοι Συρίας (PYD): «Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου»

Πατέρας Σάνι Λουκ: «Το σώμα που έχουμε τώρα είναι πλήρες και όμορφο και μοιάζει πραγματικά σαν να είναι ζωντανή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr