Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γάλλοι χτίζουν στρατιωτική βάση στο συριακό Κουρδιστάν νότια της Κόμπανι

Οι Γάλλοι χτίζουν στρατιωτική βάση στο συριακό Κουρδιστάν νότια της Κόμπανι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιβεβαιώνεται επισήμως από την κουρδική πλευρά ότι οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις κατασκευάζουν γαλλική στρατιωτική βάση κοντά στην Κόμπανι, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τον Κούρδο πολιτικό αναλυτή Ιντρίς Νεσάν, ο οποίος έχει διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του κουρδικού καντονιού της Κόμπανι, “οι Γάλλοι στρατιώτες έφτασαν στην Κόμπανι μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες για να συμμετάσχουν στην επιχείριση απελευθέρωσης της πόλης Μανμπίτζ. Αποστολή τους είναι να συντονίζουν της αεροπορικές επιδρομές που διεξάγει ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, να έχουν συμβουλευτικό ρόλο στις επιχειρήσεις και να εκπαιδεύουν τους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)”, όπως είπε μιλώντας στο ρωσικό Sputnik.

Ο Νεσάν δεν αποκάλυψε πόσοι Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται στο συριακό Κουρδιστάν, αλλά πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί θα αποσταλούν επιπλέον γαλλικές ενισχύσεις.

Τη Δευτέρα το επιτελείο (στρατιωτικό συμβούλιο) των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ανακοίνωσε επίσημα την περικύκλωση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης Μανμπίτζ, στη βορειοδυτική Συρία, 30 χλμ δυτικά του Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η υπό πολιορκία Μανμπίτζ έχει μεγάλη σημασία για το Ισλαμικό Κράτος διότι από αυτήν περνά η οδός ανεφοδιασμού της τρομοκρατικής οργάνωσης με εφόδια, όπλα και εθελοντές από την Τουρκία.

Με τον αποκλεισμό της πόλης και την επικείμενη απελευθέρωσή της, το Ισλαμικό Κράτος θα βρεθεί πλήρως απομονωμένο από τον έξω κόσμο, πράγμα που θα επισπεύσει την κατάρρευσή του.

“Οι Γάλλοι σκοπεύουν να χτίσουν μια στρατιωτική βάση στην Κόμπανι. Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές, η κατασκευή της δεν θα γίνει στον λόφο Μιστενούρ αλλά στα νότια της Κόμπανι”, πρόσθεσε ο Νεσάν.

“Οι γαλλικές δυνάμεις προς το παρόν έχουν στρατοπεδεύσει σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου στα νότια της Κόμπανι”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr