Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε η βουλευτής των Εργατικών που πυροβολήθηκε από οπαδό του Brexit

Πέθανε η βουλευτής  των Εργατικών που πυροβολήθηκε από οπαδό του Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας του Γιορκσάιρ, Ντι Κόλινς, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε δήλωσε πως η βουλευτής των Εργατικών, Τζο Κοξ, εξέπνευσε έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε με περίστροφο και μαχαίρι , σε πολιτική συγκέντρωση έξω από την βιβλιοθήκη της πόλης Μπρίστολ κοντά στο Λιντς.

Η Τζο Κοξ είχε ήδη χτίσει την φήμη μιας εξαιρετικής εκπροσώπου. Νεαρή με βάση τα στάνταρ των υπόλοιπων πολιτικών, η Κοξ θα γιόρταζε τα 42α γενέθλιά της την επόμενη Τετάρτη, ενώ από πολλούς θεωρείτο μελλοντική υπουργός.

Η Κοξ ήταν υποστηρίκτρια της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ στο προσεχές δημοψήφιμα. Ήταν παντρεμμένη με δύο παιδιά, ενώ έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 1995. Αμέσως μετά δούλεψε ως σύμβουλος της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν.

Η Κοξ έχει υπερασπιστεί τα θύματα του εμφυλίου της Συρίας, ενώ είναι μέλος της διοίκησης της διακομματικής επιτροπής της βρετανικής βουλής για την φιλία με τη Συρία.

Η βουλευτής απείχε από ψηφοφορίες σχετικά με τη βρετανική εμπλοκή στη Συρία το περασμένο φθινόπωρο, επιμένοντας πως ήταν αναγκαία μια πιο ευρεία δράση για την σύγκρουση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Υπεύθυνη του Δικτύου Γυναικών του Εργατικού Κόμματος, η Κοξ υποστήριξε αρχικά την υποψηφιότητα του Τζέρεμι Κόρμπιν, όμως τελικώς ψήφισε την Μπλερική υποψήφια Λιζ Κένταλ. Αργότερα υποστήριξε πως ήταν λάθος της που βοήθησε τον Κόρμπιν.

Η Κοξ ήταν ακόμα σύμβουλος στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς πριν γίνει μέλος του κοινοβουλίου. Η βουλευτής εξασφάλισε 6.057 στις γενικές εκλογές, και ένας εκ των συντρόφων της σημείωνε τότε πως “Είναι ένα από τα αστέρια της νέας γενιάς”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Σάλος από τις δηλώσεις του υφυπ. Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου – Μίλησε για «βιολογική βάση» στις γυναικοκτονίες – Τι απαντά (βίντεο)

Μαρούσι: Ο 23χρονος τράβηξε όπλο αλλά μπλόκαρε – Τότε μαχαιρώθηκε στον λαιμό

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr