Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πιο ελκυστική» θέλει τη χρηματαγορά του Παρισιού ο Ολάντ μετά το Brexit

«Πιο ελκυστική» θέλει τη χρηματαγορά του Παρισιού ο Ολάντ μετά το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί να «προσαρμοστούν» οι κανόνες στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των «φορολογικών» κανόνων, ώστε «η χρηματοοικονομική αγορά του Παρισιού να γίνει πιο ελκυστική», μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

Καθώς το ΗΒ θα «ξαναγίνει μια τρίτη χώρα», η δυνατότητά του να προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη «θα χαθεί», σημείωσε ο Ολάντ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μια τράπεζα με έδρα το Λονδίνο μπορεί ως τώρα να δραστηριοποιείται σε όλες τις αγορές της ευρωζώνης.

«Είναι θεμιτό και λογικό το ότι οι γαλλικές τράπεζες οργανώνονται και προετοιμάζονται» για να καλύψουν εν μέρει το κοινό, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Και θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τους κανόνες μας, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών, ώστε να γίνει η χρηματοοικονομική αγορά του Παρισιού πιο ελκυστική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ονειρεύεται να γίνει “Σίτι”

Η χρηματαγορά του Παρισιού θέλει να επωφεληθεί από μια ενδεχόμενη υποβάθμιση της σημασίας που έχει το Σίτι του Λονδίνου μετά το Brexit, αλλά θα κληθεί να ανταγωνιστεί άλλες, όπως αυτή της Φραγκφούρτης —της πόλης που είναι η έδρα της ΕΚΤ— ή του Δουβλίνου ή ακόμη του Λουξεμβούργου, όπου οι φορολογικοί κανόνες αποτελούν πλεονέκτημα.

Ακόμη, ο Ολάντ είπε ότι θέλει να μειώσει το φορολογικό βάρος για τα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εάν η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας είναι 1,7% ή υψηλότερη το 2017, τα νοικοκυριά θα δουν τους φόρους που καταβάλλουν να μειώνονται κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr