Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τουρκόπουλα φεύγουν από τα σχολεία του Γκιουλέν στη Δανία

Τα τουρκόπουλα φεύγουν από τα σχολεία του Γκιουλέν στη Δανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκατοντάδες Τούρκοι που ζουν στη Δανία απομάκρυναν τα παιδιά τους από σχολεία που σχετίζονται με τα ιδρύματα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ως υποκινητή του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TV2 της Δανίας, 366 μαθητές τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι φοιτούσαν σε 14 ιδιωτικά σχολεία, δεν θα επιστρέψουν σε αυτά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως μεταδίδει το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, στο Facebook κυκλοφορεί κατάλογος που περιλαμβάνει αυτά τα 14 ιδιωτικά σχολεία, υπό τον τίτλο «Σώστε τα παιδιά σας από τα σχολεία της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Το σχολείο Πριβατσκόλε στο Χίλεροντ της βορειοανατολικής Δανίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έφυγαν οι 45 από τους περίπου 180 μαθητές του.

Οι γονείς «δεν τολμούν να γράψουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκρατικό», σχολίασε ο υποδιευθυντής Γιέργκεν Σκάστρουπ.

Η Χιζμέτ, η οργάνωση που έχει ιδρύσει ο Γκιουλέν, στηρίζει πολλά σχολεία σε όλον τον κόσμο.

Όμως τα περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε άμεση σχέση μαζί του ή ότι διδάσκουν τις αντιλήψεις του.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε μαζικές εκκαθαρίσεις για να απομακρύνουν τους υποστηρικτές του Γκιουλέν από τον δημόσιο βίο, τον στρατό, το δικαστικό σώμα, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες στο εξωτερικό.

Ο 75χρονος Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια, αρνείται κάθε ανάμιξή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr