Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζονται οι άγριες μάχες στη Χασάκα μεταξύ Κούρδων και Σύρων (βίντεο)

Συνεχίζονται οι άγριες μάχες στη Χασάκα μεταξύ Κούρδων και Σύρων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίστηκαν και το βράδυ του Σαββάτου, για τέταρτο 24ωρο, οι άγριες μάχες που έχουν ξεσπάσει στην πόλη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, μεταξύ των κουρδικών σοσιαλιστικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ.

Μιντιακοί ακτιβιστές μεταδίδουν ότι οι απώλειες είναι σοβαρές και από τις δύο πλευρές.

Οι κυβερνητικοί ισχυρίζονται ότι πρότειναν στους Κούρδους εκεχειρία, αλλά εκείνοι δεν τη δέχθηκαν.

Και είναι αναμενόμενο. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν από το καθεστώς, ξέρουν ότι μπορεί να επαναληφθεί και στο μέλλον. Οπότε η μόνη λύση είναι να το εκδιώξουν από τον θύλακά του στην πόλη.

Οι κυβερνητικοί εθνοφύλακες, μέσα στην πόλη της Χασάκα, έχουν ενισχυθεί από 150 Λιβανέζους παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ και 200 Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης.

Δείτε βίντεο από τις οδομαχίες το Σάββατο μέσα στην πόλη:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις των Κούρδων μέσα στην πόλη Χασάκα.

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ σήκωσαν πολεμικά αεροπλάνα, που πέταξαν πάνω από τη Χασάκα, και με επίσημες δηλώσεις προειδοποίησαν ότι όποιος βομβαρδίσει ξανά τους Κούρδους θα έχει να κάνει μαζί τους.

Οι Κούρδοι κατηγορούν ότι Τουρκία και Ιράν υποκίνησαν την επίθεση του συριακού στρατού εναντίον τους.

hasakah_ypg Μια φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς ότι θα την έβλεπε, τουλάχιστον τόσο σύντομα. Κούρδος αντάρτης στέκεται πάνω από νεκρό Σύρο στρατιώτη στη Χασάκα.

Η πόλη Χασάκα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα, ελέγχεται σε ποσοστό 75% από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων και σε ένα 25% από τους κυβερνητικούς εθνοφύλακες.

Η επαρχία της Χασάκα, που περιβάλλει την πόλη, ελέγχεται πλήρως από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους, που έχουν συγκροτήσει από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού την απελευθέρωσαν το 2015 από το Ισλαμικό Κράτος ενώ οι Σύροι κυβερνητικοί κρύβονταν μέσα στον θύλακά τους στην πόλη.

Χιλιάδες άμαχοι, κάτοικοι της Χασάκα, την εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και έφτασαν για ασφάλεια στην κουρδική πόλη Αμούντ.

Ο Τζιεέν Χαλέφ, 17 ετών, κάτοικος της Χασάκα είπε μιλώντας στο ARA News, ότι ουδέποτε σκέφτηκαν να αφήσουν την πόλη τους αλλά “εξαιτίας των κλιμακούμενων συγκρούσεων και των βομβαρδισμών, αναγκαστήκαμε να φύγουμε αναζητώντας καταφύγιο”.

Ο Νεΐγμα Μοχάμεντ, 45 ετών, είπε στο ARA News ότι η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές που σκοτώνουν πολίτες.

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του καθεστώτος και του ISIS, και οι δύο σκοτώνουν αμάχους. Χάρη στη βοήθεια των φίλων μας [των Μονάδων Προστασίας του Λαού], καταφέραμε να γλιτώσουμε. Εδώ που ήρθαμε μας παρέχουν τα πάντα, αισθανόμαστε σαν να είμαστε σπίτια μας”.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube βλέπουμε Κούρδους σοσιαλιστές μαχητές να σκίζουν πορτρέτα του Άσαντ, σε κυβερνητικά γραφεία που κατέλαβαν μέσα στη Χασάκα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr