Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι YPG: Οι δυνάμεις μας δυτικά του Ευφράτη επέστρεψαν στις βάσεις τους

Κούρδοι YPG: Οι δυνάμεις μας δυτικά του Ευφράτη επέστρεψαν στις βάσεις τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις τους, που συμμετείχαν στην εκστρατεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την απελευθέρωση της πόλης Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος (31/5-12/8), επέστρεψαν στις βάσεις τους μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκστρατείας.

Η στρατιωτική διοίκηση της πόλης Μανμπίτζ και των εδαφών δυτικά του Ευφράτη ασκείται πλέον από το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίζ, επιτελική διοίκηση των SDF, ενώ τα πολιτικά πράγματα έχουν παραδοθεί σε δημοτικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε στις 15 Αυγούστου.

Στη δήλωση του YPG δεν αναφέρεται που βρίσκονται οι βάσεις (στρατόπεδα) στα οποία αποσύρθηκαν οι δυνάμεις του.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ, όπως και το πολιτικό συμβούλιο της πόλης, απαρτίζονται εξαρχής από κατοίκους της Μανμπίτζ.

Η Τουρκία απαιτεί την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από τα εδάφη δυτικά του Ευφράτη επειδή θεωρεί ότι οι Κούρδοι της Συρίας, κυρίως εκείνοι του YPG, επιδιώκουν την ενοποίηση των τριών κουρδικών καντονίων της βόρειας Συρίας για τη δημιουργία αυτόνομης κουρδικής οντότητας εκεί, πράγμα στο οποίο η Άγκυρα αντιτίθεται με σφοδρότητα.

Η Άγκυρα φοβάται ότι μια κουρδική επικράτεια κατά μήκος των νοτίων συνόρων της, στο λεγόμενο «μαλακό υπογάστριο» της Τουρκίας, θα είναι η αρχή για τη διχοτόμηση και ίσως ακόμα και για τον διαμελισμό της Τουρκίας.

Την Τετάρτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε, από την Άγκυρα όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη, την απόσυρση των κουρδικών δυνάμεων στα ανατολικά του Ευφράτη, ενώ τις πρωινές ώρες της Πέμπτης ο Τζον Κέρι διαβεβαίωσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι αυτό έχει ήδη συμβεί.

Αμερικανός αξιωματούχος, του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, διέρρευσε στον Τύπο ότι οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αναδιπλώθηκαν την Πέμπτη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στη βόρεια Συρία, ετοιμάζοντας επιχείρηση για την κατάληψη της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα.

Αυτή η τελευταία είδηση, ότι οι Κούρδοι θα επιτεθούν στη Ράκα, δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr