ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους SDF στη βόρεια Συρία

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τους SDF στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θέσεις των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) βομβάρδισε η τουρκική αεροπορία στη βόρεια Συρία, συνεχίζοντας την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, δηλαδή την εισβολή που στρέφεται όχι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, όπως αρχικά ισχυριζόταν η Τουρκία, αλλά στις κουρδικές και αραβικές δημοκρατικές δυνάμεις των SDF.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια φιλότουρκη και φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα – ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, τα τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν περιοχές βόρεια της Μανμπίτζ, η οποία βρίσκεται κοντά στην κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό παραμεθόρια συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη 12, λέει το Συριακό Παρατηρητήριο.

Το Σάββατο οι Τούρκοι παραδέχθηκαν ότι σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, μετά από επίθεση Κούρδων με ρουκέτες, στην Τζαραμπλούς.

Οι Κούρδοι ανατίναξαν κι ένα τουρκικό τανκ, για το οποίο η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο [δείτε το βίντεο εδώ].

Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί αυτή τη στιγμή, σε 50 τανκς και 380 στρατιώτες.

Όλες οι ειδήσεις για την τουρκική εισβολή στη Συρία εδώ: Ασπίδα του Ευφράτη – Στρατιωτική Επιχείριση

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Bloomberg: Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζεται για διεκδίκηση θαλάσσιας δικαιοδοσίας σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr