Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη 37χρονη Βρετανίδα στο Ιράν με το 22 μηνών μωρό της ως… υπερκατάσκοπος

Συνελήφθη 37χρονη Βρετανίδα στο Ιράν με το 22 μηνών μωρό της ως… υπερκατάσκοπος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι συνέλαβαν έναν Ιρανοαμερικανό, με διπλή υπηκοότητα, στην πόλη Γκοργκάν στην επαρχία του βορείου Γκολεστάν του Ιράν.

Ο Ιρανοαμερικανός συνελήφθη στα μέσα Ιουλίου κατηγορούμενος για συνεργασία με εχθρούς του κράτους, για δράση ενάντια στην εθνική ασφάλεια του Ιράν και σχέσεις με αντιεπαναστατικά στοιχεία.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη μιας 37χρονης Βρετανίδας υπηκόου, ιρανικής καταγωγής, στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί με την κατηγορία της κατασκοπίας στις αρχές Απριλίου, συμβάν που ανακοινώθηκε στα μέσα Ιουνίου.

Η Ιρανοβρετανή ονομάζεται Ναζανίν Ζαχάρι (πλήρες όνομα Nazanin Zaghari Ratcliffe). Συνελήφθη στο αεροδρόμιο ενώ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη χώρα και κατηγορείται για συνωμοσία ανατροπής του καθεστώτος.

Η Ζαχάρι είναι στέλεχος του Ιδρύματος Thomson Reuters, δηλαδή του φιλανθρωπικού τμήματος του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων και είχε ταξιδέψει στο Ιράν στις 17 Μαρτίου 2016, με την 22 μηνών κόρη της Γκαμπριέλα, για να επισκεφτεί την οικογένειά της.

Την συνέλαβαν στο αεροδρόμιο με το 22 μηνών μωρό της αγκαλιά ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στην πτήση της για Ηνωμένο Βασίλειο.

nazanin Η Ναζανίν με το μωρό της συνελήφθησαν από τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ως… υπερκατάσκοποι.

“Μία από τις κεφαλές των δικτύων κατασκοπίας που σχετίζονται με ξένες χώρες που είχαν πραγματοποιήσει διαφορετικές αποστολές στη σειρά για την υλοποίηση ειδεχθών στόχων εχθρών του ισλαμικού δημιουργήματος αναγνωρίστηκε και συνελήφθη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης σχετικά με τη Ζαχάρι.

Η Ζαχάρι κατηγορείται ότι συνεργάστηκε και σχεδίασε διαδικτυακά Μέσα με απώτερο στόχο την ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Ζαχάρι, λένε οι Φρουροί της Επανάστασης, καθοδηγούνταν και υποστηριζόταν από ΜΜΕ και υπηρεσίες πληροφοριών ξένων κυβερνήσεων επί χρόνια.

“Οι εχθροί και οι ευχόμενοι το κακό της Ισλαμικής Επανάστασης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αξιωματικοί πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης γνωρίζουν απόλυτα τις εχθρικές τους ενέργειες στο διαδίκτυο”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr