Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Xτύπημα από τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο του Βερολίνου απέτρεψαν οι γερμανικές αρχές

Xτύπημα από τζιχαντιστές στο αεροδρόμιο του  Βερολίνου απέτρεψαν οι γερμανικές αρχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας απέτρεψαν, όπως όλα δείχνουν, τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με τις αρχές ασφαλείας να κάνουν λόγο για ίχνος που παραπέμπει σε τζιχαντιστές και Ισλαμικό Κράτος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε διαμέρισμα προαστίου της πόλης Κέμνιτς στη Σαξονία, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δρέσδης, στο οποίο εντόπισε μερικές εκατοντάδες γραμμάρια εκρηκτικής ύλης, που σύμφωνα με ειδικούς είναι πιο ισχυρή και από TNT.

Παράλληλα οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό κατά του ένοικου, του 22χρονου Σύριου Τσαμπέρ Αλ Μπακρ, ο οποίος φέρεται να προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα. Στο μεταξύ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Σύριου υπόπτου με τις αρχές να προειδοποιούν όσους έρθουν σε επαφή μαζί του ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Από το απόγευμα του Σαββάτου όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες του καταζητούμενου, ο οποίος διέφυγε φορώντας μαύρο φούτερ με κουκούλα.

Έκτατα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Βερολίνου

Η αστυνομία του Κέμνιτς συνέλαβε τρεις υπόπτους που φέρονται να γνώριζαν ή να είχαν σχέση με τον καταζητούμενο Τσαμπέρ Αλ Μπακρ. Ένας από αυτούς συνελήφθη στο κέντρο της πόλης, ενώ οι άλλοι δύο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Οι δύο ύποπτοι έφεραν μαζί τους κόκκινη βαλίτσα που κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας, η οποία απέκλεισε για πολλές ώρες τον σταθμό προκειμένου να εξεταστεί η ύποπτη αποσκευή από ειδικό ρομπότ.

Όσο διαφεύγει της σύλληψης ο επίδοξος τρομοκράτης οι γερμανικές αρχές φοβούνται την πραγματοποίηση τρομοκρατικού χτυπήματος. Κατά συνέπεια έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, Τέγκελ και Σένεφελντ, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αστυνομικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα δίνονται ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών σταθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Focus, το οποίο επικαλείται κύκλους των γερμανικών αρχών ασφαλείας ο καταζητούμενος Τσαμπέρ Αλ Μπακρ, ήρθε πέρυσι ως πρόσφυγας από τη Συρία στη Γερμανία και βρίσκονταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση από τις αρχές.

ΠΗΓΗ: dpa, focus, dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr