Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος της Κολομβίας παρέτεινε την εκεχειρία με το FARC

Ο πρόεδρος της Κολομβίας παρέτεινε την εκεχειρία με το FARC
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κατάπαυση των εχθροπραξιών με τους αντάρτες των μαρξιστικών Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) παρέτεινε o πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, στην προσπάθειά του να επανεκκινήσει μια συμφωνία ειρήνης που θα θέσει τέλος σε πέντε δεκαετίες πολέμου, αφού οι ψηφοφόροι απέρριψαν με δημοψήφισμα την πρόταση συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές.

Η αρχική εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, ακυρώθηκε όταν η ειρηνευτική συμφωνία απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα στις αρχές του μήνα.

O Σάντος και η ομάδα του δέχονται προτάσεις από τους αντιπροσώπους εκείνων που καταψήφισαν την ειρηνευτική συμφωνία ως υπερβολικά επιεικής προς τους μαρξιστές επαναστάτες.

Ο Σάντος θα μεταφέρει τις προτάσεις στην ηγεσία των FARC στην Αβάνα, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν νέες ιδέες.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας είπε ότι αποφάσισε να παρατείνει την εκεχειρία περαιτέρω μετά από συνάντησή του με την ηγεσία των φοιτητών οι οποίοι είχαν διοργανώσει δύο τεράστιες πορείες στην Μπογκοτά για να υποστηρίξουν μια ειρηνική επίλυση και συμφωνία.

«Ένας από τους φοιτητές μου υπενθύμισε πως στο στρατό και στους επαναστάτες υπάρχουν νέοι άνθρωποι που περιμένουν να δουν τι θα συμβεί, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να ρίξουν άλλη μια σφαίρα», ανέφερε ο Σάντος σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

«Γι’ αυτόν τον λόγο και κατόπιν αιτήσεως των φοιτητών, πήρα την απόφαση να παρατείνω την κατάπαυση του πυρός έως τις 31 Δεκεμβρίου» πρόσθεσε.

Η εκεχειρία μπορεί να παραταθεί και για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ο Σάντος είπε ότι ελπίζει σε μια νέα συμφωνία προτού χρειαστεί να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι ο Σάντος κέρδισε το βραβείο Νόμπελ για το 2016, για την προσπάθειά του να θέσει τέλος στον εμφύλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Η Κολομβία αποφάσισε να ανασύρει τον θησαυρό του «Σαν Χοσέ» – $20 δισ. στον βυθό

Δύο γυναίκες από την Κολομβία, που δούλεψαν πόρνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μιλάνε για τη «δουλειά»

Σε επίπεδα ρεκόρ η χρήση κοκαΐνης στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας

Δείτε τον αμύθητο θησαυρό του «Σαν Χοσέ» – 200 τόνοι χρυσού, ασημιού και σμαραγδιών (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr