Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους βομβάρδισαν κουρδικά χωριά στη Συρία

Οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους βομβάρδισαν κουρδικά χωριά στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τζιχαντιστές και παραστρατιωτικοί που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, στην επιχείριση Ασπίδα του Ευφράτη, βομβάρδισαν την Τρίτη αρκετά χωριά δυτικά της πόλης Μανμπίτζ (Ιεράπολη), στα πλαίσια μιας νέας επίθεσης που επιχειρούν ενάντια στις θέσεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ερντογάν βομβάρδισαν τα χωριά Σεΐχ Νασίρ, Σαμπ Γουεράν, Αλ Γιαλανί, Καουίκλι, Κιρτ Βεράν και Τζαμπ Αλ Νταμ.

Από τις οβίδες των τουρκόφιλων προκλήθηκαν σημαντικές απώλειες μεταξύ των αμάχων και καταστράφηκαν πολλά σπίτια, σύμφωνα με τοπικές πηγές που μίλησαν στο ARA News.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από τις τουρκικές οβίδες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της υπό κουρδικό έλεγχο πόλης Μανμπίτζ.

Οι κάτοικοι των χωριών που χτυπήθηκαν από τις συμμορίες του Ερντογάν αναγκάστηκαν από φόβο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν προστασία στην πόλη Μανμπίτζ.

“Καταδικάζουμε αυτή την ανάμιξη της Τουρκίας. Θέλουμε να πούμε στον Ερντογάν ότι ο λαός της Μανμπίτζ είναι ικανός να αυτοπροστατευθεί”, δήλωσε ο Σάλεχ Χατζ Μουχάμεντ, αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της πόλης Μανμπίτζ μιλώντας στο ARA News.

“Οι δυνάμεις μας (SDF) απελευθέρωσαν την πόλη από το Ισλαμικό Κράτος και είναι ικανές να προστατέψουν την πόλη και τους ανθρώπους της απέναντι σε κάθε επίθεση, είτε αυτή προέρχεται από το τουρκικό κράτος είτε από τους μισθοφόρους του”, πρόσθεσε αναφερόμενος στους τουρκόφιλους τζιχαντιστές.

Ο Αντνάν Αμπού Αμτζάντ, διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην πόλη της Μανμπίτζ, αποκάλεσε τις επιθέσεις της Τρίτης στα χωριά δυτικά της πόλης “ανεύθυνες ενέργειες που απαιτούν δυναμική απάντηση”.

“Αυτές οι ανεύθυνες ενέργειες της Τουρκίας και των συμμάχων τους είναι απόλυτα καταδικαστέες. Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός των δυνάμεών μας και των σπιτιών αποτελούν κατάφωρη παραβίαση”, είπε ο διοικητής μιλώντας στο ARA News.

“Από την απελευθέρωση της Μανμπίτζ και της υπαίθρου της από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2016, η περιοχή βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο της τουρκικής επιθετικότητας”, είπε ο ίδιος.

“Ενώ οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία συμμετέχοντες στην Ασπίδα του Ευφράτη ισχυρίζονται ότι μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή, συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μανμπίτζ και την ύπαιθρό της. Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στα τμήματα ασφαλείας του Συμβουλίου της Μανμπίτζ”, είπε στο ARA News. “Έχουμε επιλέξει την αντίσταση απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα της Τουρκίας και των δυνάμεων της Ασπίδας του Ευφράτη”.

map_manbij

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr