ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια «έφυγαν» από την Τουρκία σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με το στέλεχος του κόμματος Selin Sayek Böke, το «δρακόντειο» καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλει ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει «δομικά προβλήματα», μεταξύ άλλων και στην οικονομία.
«Οι καθαρές εκροές χρημάτων από την αρχή του Νοεμβρίου ανέρχονται στα 2,5 δισεκατομμύρια» ανέφερε η Böke στις 7 Δεκεμβρίου, μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός της.
Η ίδια άσκησε δριμεία κριτική στον ισχυρισμό Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει στοχοποιηθεί σε έναν οικονομικό πόλεμο από σκοτεινές δυνάμεις. Αντιθέτως, όπως υποστήριξε, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχει δημιουργήσει «δομικά προβλήματα» που άνοιξαν το δρόμο στα οικονομικά προβλήματα.
«Σε μια κατάσταση όπου άρχισε με την επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, τις συζητήσεις για αλλαγή του πολιτικού συστήματος και την επιδείνωση των σχέσεων με την ΕΕ, η τουρκική λίρα έγινε ένα από τα τέσσερα νομίσματα που έχασε τη μεγαλύτερη αξία» ανέφερε η Böke.
«Εκτός από δομικά προβλήματα, υπάρχουν και πολιτικά προβλήματα στην Τουρκία. Με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η δημοκρατία καταργήθηκε. Για να διασώσει τη δική της πολιτική εξουσία, η κυβέρνηση ανοίγει μάχες με όλο τον κόσμο. Τα πολιτικά ρίσκα οδηγούν την Τουρκία σε απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο» πρόσθεσε.























































