ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού – Τι “τρέχει” με τη “μούφα” εκεχειρία

Μάχες μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού – Τι “τρέχει” με τη “μούφα” εκεχειρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάχες μαίνονται στα περίχωρα της Δαμασκού μεταξύ δυνάμεων του συριακού στρατού, οι οποίες στηρίζονται κι από φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές και μελών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Την είδηση επιβεβαιώνει τόσο το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όσο και ηγετικό στέλεχος των στασιαστών ισλαμιστών.

Υπενθυμίζεται ότι, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, συμμάχου του καθεστώτος Άσαντ και της Τουρκίας, συμμάχου των ισλαμιστών-τζιχαντιστών, από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή έχει κηρυχθεί εκεχειρία σε όλο το συριακό έδαφος μεταξύ της Δαμασκού και των συμμοριών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Από την εκεχειρία έχουν αποκλειστεί το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα), δηλαδή η Αλ Κάιντα.

Από την ίδια επίσης εκεχειρία εξαιρούνται και οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το TRIBUNE έχει χαρακτηρίσει από την πρώτη στιγμή την εκεχειρία Ρωσίας-Τουρκίας στη Συρία “μούφα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Στο εδώλιο ο πρώην Μεγάλος Μουφτής της Συρίας

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

DW: Η Γερμανία αναζητά ενεργειακές συμφωνίες με την Τουρκία

Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr