Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν ανακοίνωσε εκεχειρία “μούφα” στη Συρία με εκείνους που αποκαλούσε τρομοκράτες

Ο Πούτιν ανακοίνωσε εκεχειρία “μούφα” στη Συρία με εκείνους που αποκαλούσε τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στη Συρία από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανακοίνωσε o Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπεγράφησαν τρία έγγραφα: Το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την ένοπλη αντιπολίτευση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, διευκρινίζοντας ότι τα άλλα δύο έγγραφα αφορούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και του συνασπισμού της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης.

Ο συνασπισμός της ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε από την πλευρά του την υποστήριξή του προς την κατάπαυση του πυρός.

Επιβεβαιώνοντας την επίτευξη συμφωνίας, οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διευκρινίζουν ότι από την ανακοίνωση αποκλείονται το Ισλαμικό Κράτος, η Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, δηλαδή το πρώην Μέτωπο Αλ ΝούσραΑλ Κάιντα και όλες οι οργανώσεις που συνδέονται με αυτές, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε «μείωση» της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

«Συμφωνώ με την πρόταση του υπουργείου Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής μας παρουσίας στη Συρία», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών.

«Όμως θα συνεχίσουμε οπωσδήποτε τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», διευκρίνισε.

Να σημειωθεί εδώ ότι η εξαίρεση Ισλαμικού Κράτους και Αλ Νούσρα ίσχυε και στις προηγούμενες εκεχειρίες που η Ρωσία “κανόνιζε” με τις ΗΠΑ, ωστόσο, η ρωσική πλευρά τότε διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορεί να συμφωνήσει με τους Αμερικανούς για το ποιες οργανώσεις θεωρούνται τρομοκρατικές και ποιες όχι.

Στην εκεχειρία που μόλις ανακοίνωσε και την “έκλεισε” με την Τουρκία, η ρωσική πλευρά παραδέχεται όλες τις οργανώσεις (που πριν αμφισβητούσε) ως “μετριοπαθείς” και τις συμπεριλαμβάνει στην εκεχειρία.

Και όχι μόνο αυτό. Ο “τεράστιος” Πούτιν για μια ακόμη φορά βιάζεται να μαζέψει τον στρατό του και να φύγει από τη Συρία. Διότι ο πόλεμος κοστίζει τεράστια ποσά κι ο Πούτιν δεν είναι η υπερδύναμη που παριστάνει ότι είναι.

Επίσης ο Πούτιν δεν μας είπε εάν η εκεχειρία ισχύει και στη βόρεια Συρία με τους Κούρδους των YPG/SDF και τους Τούρκους εισβολείς της Ασπίδας του Ευφράτη.

Διότι εάν η εκεχειρία δεν ισχύει για τους Κούρδους, για τους Τούρκους εισβολείς της επιχείρισης Ασπίδα του Ευφράτη, για το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, τότε άραγε τι εκεχειρία είναι; Εκεχειρία του Άσαντ με καμιά δεκαριά μικρές οργανωσούλες;

Το “δούλεμα” των ισχυρών προς την κοινή γνώμη των λαών από το TRIBUNE δεν θα περνά ασχολίαστο.

Πολιτικός αξιωματούχος του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μιας οργάνωσης σφραγίδα την οποία επικαλούνται ως “ομπρέλα” τους οι φιλότουρκες ισλαμιστικές συμμορίες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία για εκεχειρία με την κυβέρνηση Άσαντ, διαφοροποιώντας όμως το εύρος της.

Οι “μετριοπαθείς” θέλουν η εκεχειρία να ισχύσει και για την Αλ Κάιντα

Ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, πολιτικός αξιωματούχος της οργάνωσης Φαστακίμ, τόνισε ότι από την εκεχειρία εξαιρούνται μόνο οι περιοχές τις οποίες ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος κι όχι εκείνες στις οποίες έχει παρουσία το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, το κυρίως συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, με ανακοίνωσή τους νωρίτερα, είχαν δηλώσει ρητά ότι το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και οι συνεργαζόμενες με αυτό οργανώσεις δεν περιλαμβάνονται στην εκεχειρία.

Ωστόσο, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα έχει σημαντική παρουσία στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, που αποτελεί προπύργιο και ουσιαστική έδρα της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, ενώ διατηρεί στρατιωτική συνεργασία με ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις που δηλώνουν Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), στο πλαίσιο του συνασπισμού που ονομάζεται «Στρατός της Κατάκτησης», ο οποίος υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Με απλά λόγια, οι ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι η εκεχειρία ισχύει και στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ ενώ η Δαμασκός το αρνείται.

Την αποδοχή της εκεχειρίας από τον βασικό πολιτικό συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης (Εθνικός Συνασπισμός για τις Συριακές Επαναστατικές και Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις) επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του.

Οι [ανύπαρκτες] κοσμικές και υποτιθέμενες μετριοπαθείς ισλαμικές ομάδες θα τηρήσουν την εκεχειρία, ωστόσο θα απαντήσουν εάν δεχθούν επιθέσεις, διευκρίνισε ο Αχμάντ Ραμαντάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr