Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αύξηση κατά 48% των παράνομων μεταναστών που προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη

Αύξηση κατά 48% των παράνομων μεταναστών που προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ανθρωποθάλασσα παράνομων μεταναστών αποπειράθηκε να περάσει το 2013 τα ευρωπαϊκά σύνορα, αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των ανθρώπων αυτών κατά 48% σε σχέση με το 2012.

Τα νούμερα αυτά προέρχονται από στοιχεία της Frontex και δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας The Wall Street Journal.

Συνολικά, 107.365 λαθρομετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα το 2013, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 48% σε σχέση με πέρσι, και προσθέτει ότι η έκθεση δημοσιεύθηκε μία μέρα μετά από το τελευταίο περιστατικό στα ύδατα μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης, στο οποίο 17 άνθρωποι πνίγηκαν και 206 διασώθηκαν από τις ιταλικές Αρχές.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η έκθεση επισημαίνει ότι λιγότεροι μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη από την Ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του 2013, εξαιτίας, κυρίως, των πολιτικών των ελληνικών Αρχών να «ασφαλίσουν» τα βόρεια σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Ωστόσο, αυτό το κλείσιμο των συνόρων οδήγησε πολλούς μετανάστες να προσπαθήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο, ένα πιο επικίνδυνο πέρασμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο οποίο, τους τελευταίους μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

«Οι απόψεις εντός της Ευρώπης είναι έντονα αποκλίνουσες σε σχέση με το πώς θα αντιμετωπισθεί καλύτερα το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Οι Συντηρητικοί πιστεύουν ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και ιδιαίτερα στον Νότο πρέπει να ενισχυθούν- μια προσέγγιση υπό την ονομασία “Ευρώπη Φρούριο”.

Στον αντίποδα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φιλελεύθεροι, υποστηρίζουν τη δημιουργία περισσότερων νομίμων οδών, καλώντας τις χώρες της ΕΕ να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο γαμπρός «ντροουνάκιας» Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ διάδοχος του υπό κατάρρευση Ερντογάν

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr