Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 9 ή στις 16 Απριλίου το δημοψήφισμα σουλτανοποίησης του Ερντογάν στην Τουρκία

Στις 9 ή στις 16 Απριλίου το δημοψήφισμα σουλτανοποίησης του Ερντογάν στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κεντρικό θέμα στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το επικείμενο δημοψήφισμα που θα ανακηρύξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόεδρο-σουλτάνο.

Αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ο Εκπρόσωπος του Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έχει εγκρίνει την πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση το αργότερο μέχρι το Σάββατο και ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 9 ή 16 Απριλίου.

Η Sabah φιλοξενεί σχόλια του Προέδρου του Κέντρου Συντονισμού Εκλογών Αποδήμων του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Μουσταφά Γιενέρογλου.

Σύμφωνα με τον Γιενέρογλου θα στηθούν κάλπες σε 57 χώρες.

Ο αριθμός των εκλογέων θα είναι μεγαλύτερος των 3 εκατ. 50 χιλιάδων, αριθμός που ισοδυναμεί με το 6, 5% των εκλογέων στην Τουρκία, ενώ η ψήφος των Τούρκων του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρεται σε δύο βίντεο υπέρ του “ναι”, δηλαδή υπέρ του Ερντογάν, στα οποία συμμετέχουν ιμάμηδες.

Στο ένα εμφανίζονται 11 ιμάμηδες εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Νεκροταφείων Soğanlık της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι δηλώνουν την υποστήριξη τους στο “ναι” και καλούν τους ιμάμηδες του Νεκροταφείου Karacaahmet να δηλώσουν με την σειρά τους την υποστήριξή τους.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ (Diyanet), σχολίασε το βίντεο μέσω του λογαριασμό του στο Twitter λέγοντας ότι το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με την Διεύθυνση.

Μία παρόμοια περίπτωση αφορά ένα βίντεο από το κήρυγμα της Παρασκευής σε τζαμί στην περιοχή Ουμράνιε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο ιμάμης του τζαμιού φαίνεται στο βίντεο να κάνει προπαγάνδα υπέρ του “ναι” στους πιστούς.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορμέζ, δήλωσε στην Hurriyet ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εν λόγω ιμάμη.

Ο Γκιορμέζ τόνισε ότι η Διεύθυνση είναι υπεράνω πολιτικών προτιμήσεων και ότι θα πρέπει να δέχεται στους κόλπους της τους πάντες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr