Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας – “Είσαι κλέφτης” φώναζαν οι διαδηλωτές

Ελεύθερος ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας – “Είσαι κλέφτης” φώναζαν οι διαδηλωτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι χρόνων για μια υπόθεση διαφθοράς, θα παραμείνει ελεύθερος εν αναμονή της οριστικής απόφασης της δικαιοσύνης.

Οι τρεις δικαστές δεν απαίτησαν την καταβολή εγγύησης ύψους 200.000 ευρώ, όπως ζητούσε η εισαγγελία. Επέτρεψαν επίσης στον Ουρντανγκαρίν να παραμείνει στην Ελβετία όπου διαμένει από το 2013 με την ινφάντα Κριστίνα και τα τέσσερα παιδιά τους.

Το δικαστήριο του επέβαλε ωστόσο να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στη “δικαστική αρχή” της χώρας αυτής και να ενημερώνει για κάθε μετακίνησή του εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για κάθε αλλαγή κατοικίας.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι χρόνων και τριών μηνών στις 17 Φεβρουαρίου

Ο Ουρντανγκαρίν καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι χρόνων και τριών μηνών στις 17 Φεβρουαρίου, κυρίως για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, φορολογική απάτη και αθέμιτη άσκηση επιρροής. Οι συνήγοροί του είχαν ανακοινώσει ότι επιθυμεί να ασκήσει έφεση.

Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο το μεσημέρι, ο Ουρντανγκαρίν αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές που φώναζαν “τσορίθο”, μια λαϊκή λέξη που σημαίνει “κλέφτης”.

Οι δικηγόροι του έχουν ακόμη περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου προκειμένου να ασκήσουν έφεση. Και το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται ότι θα χρειαστεί αρκετούς μήνες, αν όχι χρόνια, προκειμένου να αποφανθεί για αυτή την υπόθεση που έπληξε την εικόνα της μοναρχίας στην Ισπανία και επέσπευσε την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος του 1ου.

Ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος, που τέθηκε υπό έρευνα στα τέλη του 2011, είχε δηλώσει στη διάρκεια της δίκης ότι δεν έπαιρνε καμία σημαντική απόφαση χωρίς να συμβουλευθεί το παλάτι.

Πρώην ολυμπιονίκης στο χάντμπολ, παντρεμένος από το 1997 με την Κριστίνα ντε Μπουρμπόν, ο Ουρντανγκαρίν κατηγορείτο ότι υπεξαίρεσε μεταξύ 2004 και 2006 επιδοτήσεις που είχαν χορηγηθεί σε ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα του οποίου ήταν πρόεδρος, του Noos.
Η ινφάντα Κριστίνα απαλλάχθηκε, αφού είχε θεωρηθεί ύποπτη για φορολογική απάτη. Υποχρεώθηκε ωστόσο να πληρώσει πρόστιμο 265.000 ευρώ για αστική ευθύνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

ΗΠΑ: Μια «επιδημία διαφθοράς» καλείται να αντιμετωπίσει η Βόρεια Μακεδονία

Ο «κερατωμένος» ( ; ) βασιλιάς της Ισπανίας, η βασίλισσα είχε τον ίδιο εραστή με την αδελφή της κι ο ρόλος του πρώην βασιλιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr