Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας βομβάρδισαν με όλμους τουρκικά φυλάκια στην Αντιόχεια

Οι Κούρδοι της Συρίας βομβάρδισαν με όλμους τουρκικά φυλάκια στην Αντιόχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), εξαπέλυσαν δύο βομβαρδισμούς με όλμους με στόχο τουρκικά φυλάκια στην επαρχία Χατάι (ευρύτερη περιοχή Αντιόχειας) κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δεν είχαν ανθρώπινες απώλειες από τον βομβαρδισμό και ότι απάντησαν με πυρά πυροβολικού στις κουρδικές οβίδες.

Η επίθεση των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας στα τουρκικά φυλάκια πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τον βομβαρδισμό από την τουρκική πολεμική αεροπορία κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Οι Κούρδοι της Συρίας και του Ιράκ είναι σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και οι Αμερικανοί τους αποκαλούν “αξιόπιστους εταίρους” σε αντιδιαστολή με τους Τούρκους που θεωρούνται από τη Δύση “αναξιόπιστοι”.

Η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγορεί τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ, στην περιοχή Σιντζάρ των Γιαζίντι, ότι αποτελούν παρακλάδια του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), το οποίο διεξάγει στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1980 ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και θεωρείται από την Τουρκία “τρομοκρατική οργάνωση”.

Οι Κούρδοι της Συρίας και οι Γιαζίντι του βορειοδυτικού Ιράκ διαψεύδουν ότι έχουν σχέση με το PKK, ωστόσο παραδέχονται ότι αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον φυλακισμένο αρχηγό του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία βομβάρδισε και σκότωσε συμμάχους των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού την Τρίτη και οι συγκρούσεις που συνεχίζονται από την Τετάρτη κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, στα εδάφη που ελέγχουν από τη συριακή πλευρά οι Κούρδοι, συνιστούν επίθεση της Τουρκίας κατά συμμάχων της Δύσης που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης: Οι Κούρδοι της Συρίας τσάκισαν τους Τούρκους: Ανατίναξαν τέσσερα τουρκικά τανκς (φωτο+βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr