Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (YPG): Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εισβάλουν στη Συρία και αποκρούστηκαν

Κούρδοι (YPG): Οι Τούρκοι προσπάθησαν να εισβάλουν στη Συρία και αποκρούστηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανακοίνωση του κουρδικού Γενικού Επιτελείου των YPG στη βόρεια Συρία αναφέρεται ότι οι Τούρκοι αποπειράθηκαν χερσαία επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων τα ξημερώματα της 28ης Απριλίου, αλλά η σθεναρή αντίσταση των Κούρδων πολιτοφυλάκων και οι απώλειες που υπέστησαν οι Τούρκοι είχαν ως αποτέλεσμα την απόκρουσή της.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, δήλωσαν ότι θα δώσουν ισχυρή απάντηση σε οποιαδήποτε τουρκική επίθεση στη Ροζάβα (δυτικό Κουρδιστάν), βόρεια Συρία, σε αντίθεση με το παρελθόν που οι YPG απέφευγαν απευθείας πολεμικές συγκρούσεις με την Τουρκία.

“Οι δυνάμεις μας απάντησαν δυνατά στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Στις συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων, ο τουρκικός στρατός δέχτηκε βαριά χτυπήματα”, αναφέρει η ανακοίνωση των YPG.

“Προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε καλές σχέσεις με το τουρκικό κράτος [ως εταίροι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ], αλλά η εχθρότητά τους ενάντια στο κουρδικό λαό συνεχίστηκε”, αναφέρουν οι YPG.

“Σε κάθε περίπτωση, λέμε ότι μετά την τελευταία τους επίθεση, η απάντησή μας θα είναι στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της νόμιμης αυτοάμυνας. Μετά από αυτό, καμία επίθεση του τουρκικού κράτους δεν θα μείνει αναπάντητη και ισχυρές απαντήσεις θα ακολουθούν κάθε παραβίαση”, αναφέρουν οι YPG.

Στις 25 Απριλίου στις 02.00 τα ξημερώματα, το Γενικό Επιτελείο των YPG στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας βομβαρδίστηκε από πολεμικά αεροπλάνα της τουρκικής κυβέρνησης και το γραφείο Τύπου των YPG, ο ραδιοφωνικός σταθμός των Κούρδων της Συρίας και άλλες εγκαταστάσεις καταστράφηκαν.

“Σε αυτή την επίθεση του τουρκικού στρατού, 20 σύντροφοί μας σκοτώθηκαν και 18 σύντροφοί μας τραυματίστηκαν”, αναφέρει το YPG.

“Ύστερα από αυτή την επίθεση, η Τουρκία εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις στις θέσεις μας κατά μήκος των συνόρων της Ροζάβα”.

Σύμφωνα με τις YPG, η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 22 αεροπορικές επιδρομές κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας που ελέγχονται από τους Κούρδους μεταξύ της 25ης και 27ης Απριλίου 2017.

“Στις 28 Απριλίου, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στον λόφο Χεμντουνέ και στην περιοχή Χερέζ μεταξύ Αμουντέ και Ντιρμπεσίγιε [στην επαρχία της Χασάκα] στις 04.30 τα ξημερώματα με τανκς και όλμους”, αναφέρουν οι YPG.

“Οι δυνάμεις μας απάντησαν στις τουρκικές επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές και έγιναν απευθείας μάχες”.

Πέντε τανκς του τουρκικού στρατού και ένα ραντάρ του τουρκικού στρατού όπως και δύο θέσεις με Τούρκους στρατιώτες καταστράφηκαν, καταλήγει η ανακοίνωση των YPG, κάνοντας λόγο για χερσαία επίθεση των Τούρκων που αποκρούσθηκε με τις παραπάνω απώλειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr