ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου
Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW
Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν υπό τη σκιά σχεδίων για τη «μετά-μουλάδων» εποχή
«Βιολάντα»: Νέα δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου - Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του
Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Αστυνομία στην Τουρκία συνέλαβε σήμερα Τρίτη, 85 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, που κατηγορούνται για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Περίπου 50.000 άνθρωποι στην Τουρκία, έχουν συλληφθεί ως υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντά τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον, σήμερα την Τρίτη, ζητά την έκδοση του Γκιουλέν.
Δεν υπήρχαν αμέσως λεπτομέρειες σχετικά με τα πιο πρόσφατα εντάλματα σύλληψης, τα οποία εκδόθηκαν, μετά τη φυλάκιση δημοσιογράφου της εφημερίδας της αντιπολίτευσης, Cumhuriyet, εν αναμονή της δίκης για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας.
Ο Ογκούτς Γκουβέν βρέθηκε στη φυλακή μαζί με άλλους 12 δημοσιογράφους της Cumhuriyet, αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης έως 43 χρόνων, με την κατηγορία ότι υποστήριζαν το δίκτυο του Γκιουλέν.
Οι μαζικές συλλήψεις υποστηρίχθηκαν αρχικά από πολλούς Τούρκους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.
Αλλά οι επικρίσεις άρχισαν να πληθαίνουν καθώς οι συλλήψεις διευρύνθηκαν, με τους συγγενείς πολλών από αυτούς που κρατούνται ή αποφυλακίζονται αρνούμενοι τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα να τους αποκαλούν θύματα μιας μαζικής εκκαθάρισης.
Συνολικά περίπου 150.000 άνθρωποι, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι, προσωπικό ασφαλείας και ακαδημαϊκοί, έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή έχουν απολυθεί.























































