Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Σύμβουλοι του Τραμπ είχαν 18 μυστικές συναντήσεις με Ρώσους

Reuters: Σύμβουλοι του Τραμπ είχαν 18 μυστικές συναντήσεις με Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν, καθώς και άλλοι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, φέρονται να είχαν μυστικές επαφές με Ρώσους αξιωματούχους και άτομα τα οποία σχετίζονται με το Κρεμλίνο τουλάχιστον 18 φορές τους τελευταίους επτά μήνες της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι επαφές αυτές, είτε μέσω τηλεφώνου, έιτε μέσω email, αποτελούν μέρος του αρχείου που εξετάζεται τώρα από το FBI και ερευνητές του Κογκρέσου οι οποίοι ερευνούν ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Έξι από τις μη αποκαλυφθείσες μέχρι τώρα επαφές, που περιγράφηκαν στο Reuters, ήταν τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Σεργκέι Κισλιάκ και συμβούλους του Τραμπ, περιλαμβανομένου του Φλιν, του πρώτου συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντ.Τραμπ.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον Φλιν και τον Κισλιάκ επιταχύνθηκαν μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, καθώς συζητούσαν τη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στον Τραμπ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν που θα παρέκαμπτε την αμερικανική γραφειοκρατία των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας, την οποία αμφότερες οι πλευρές θεωρούσαν εχθρική όσον αφορά τη βελτίωση των σχέσεων τους.

Τον Ιανουάριο, ο Ντ.Τραμπ αρχικά αρνήθηκε οποιεσδήποτε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Λευκός Οίκος και σύμβουλοι της εκστρατείας επιβεβαίωσαν στη συνέχεια τέσσερις συναντήσεις ανάμεσα στον Κισλιάκ και συμβούλους του Αμερικανού προέδρου στη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αποκάλυψη αυτή μπορεί να αυξήσει την πίεση που δέχονται ο Τραμπ και οι συνεργάτες του για να παράσχουν στο FBI και το Κογκρέσο πλήρη κατάλογο των επαφών με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους που έχουν σχέσεις με το Κρεμλίνο στη διάρκεια των εκλογών του 2016 και αμέσως μετά απ’ αυτές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνομιλίες αυτές επικεντρώθηκαν στην αποκατάσταση των αμερικανορωσικών οικονομικών σχέσεων, οι οποίες είχαν ενταθεί από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, στη συνεργασία στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στη συγκράτηση της Κίνας.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διόρισε τον πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ στη θέση του ειδικού εισαγγελέα για να ερευνήσει τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη. Ο Μιούλερ θα αναλάβει τώρα την έρευνα του FBI που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Ντ.Τραμπ και συνεργάτες του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε συνέργεια με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Reuters, εκτός από τα έξι τηλεφωνήματα στα οποία εμπλέκεται ο Κισλιάκ, εξετάζονται άλλες 12 τηλεφωνικές επικοινωνίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικά μηνύματα κειμένου που ανταλλάχθηκαν ανάμεσα σε ρώσους αξιωματούχους ή πρόσωπα που θεωρείται ότι βρίσκονται κοντά στον Πούτιν και σε συμβούλους της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μία από τις επαφές αυτές έγινε από τον Βίκτορ Μεντβέντσουκ, Ουκρανό ολιγάρχη και πολιτικό, την κόρη του οποίου έχει βαφτίσει ο Πούτιν.

Δεν είναι σαφές με ποιον από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ βρισκόταν σε επαφή ο Μεντβέντσουκ, αλλά τα θέματα περιλάμβαναν την αμερικανορωσική συνεργασία, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters.

Εκτός των Μεντβέντσουκ και Κισλιάκ, τα ονόματα των άλλων προσώπων που συνδέονται με τον Πούτιν και συμμετείχαν στις επαφές παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr