ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θερμό” επεισόδιο στα διαφιλονικούμενα ύδατα Κίνας – Βιετνάμ

“Θερμό” επεισόδιο στα διαφιλονικούμενα ύδατα Κίνας – Βιετνάμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιετνάμ, Κίνα,

Συνεχίζεται η ένταση στα διαφιλονικούμενα ύδατα Κίνας – Βιετνάμ στη Νότια Σινική Θάλασσα, όπου ένα βιετναμέζικο αλιευτικό σκάφος ανατράπηκε αφού «παρενόχλησε και συγκρούσθηκε» με κινεζικό αλιευτικό σκάφος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Το πλήρωμα διασώθηκε αφού το σκάφος συγκρούσθηκε με αλιευτικό από το Ντόνγκφανγκ Σίτι της επαρχίας Χανάν και ανατράπηκε κοντά στα Νησιά Σίσα, της Κίνας», αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές και προσθέτει πως η κινεζική κυβέρνηση προέβη σε διαμαρτυρία προς το Βιετνάμ για το περιστατικό.

Αξιωματικός της ακτοφυλακής του Βιετνάμ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ένα κινεζικό σκάφος εμβόλισε και βύθισε βιετναμέζικό αλιευτικό σκάφος κοντά στην διαφιλονικούμενη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας όπου η Κίνα έχει εγκαταστήσει πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Ξεχάστε την Ταϊβάν, μπορεί να μας οδηγήσει σε σύγκρουση

Τραμπ: Ο πρόεδρος Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν και πρότεινε να βοηθήσει για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr