Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γερμανοί απαγόρεψαν στον Ερντογάν να μιλήσει και στο Τουρκικό Προξενείο στο Αμβούργο

Οι Γερμανοί απαγόρεψαν στον Ερντογάν να μιλήσει και στο Τουρκικό Προξενείο στο Αμβούργο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γερμανικά γυμνάσια κάνουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι Γερμανοί, οι οποίοι του απαγόρευσαν να πραγματοποιήσει συγκέντρωση και εντός του Τουρκικού Προξενείου στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου των G20, όπως και σε κανένα άλλο Προξενείο της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA, η ομοσπονδιακή [γερμανική] κυβέρνηση δεν αποδέχεται έκτακτη εμφάνιση του Τούρκου προέδρου σε Γενικό Προξενείο στη Γερμανία.

«Διαβάζω ή ακούω φήμες για εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γενικά προξενεία, πιθανόν μέσω τηλεοπτικής σύνδεσης. Από την πλευρά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιβεβαιώνω ότι εμφάνιση αυτού του τύπου προϋποθέτει την υποβολή ρηματικής διακοίνωσης σε εύλογο χρονικό διάστημα με αποδέκτη το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών. Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί παραβίαση της εκπεφρασμένης άποψης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται την Παρασκευή στο Αμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των G20.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει διευκρινίσει ότι «μια τέτοια εμφάνιση, με δεδομένη τη διαμάχη που υπάρχει με την Τουρκία, δεν είναι κατάλληλη ούτε ταιριάζει στο πολιτικό σκηνικό».

Ο Ρεφίκ Σογιούκογλου, εκπρόσωπος Τύπου του Τουρκικού Προξενείου στο Αμβούργο είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες την άποψη στη Rheinische Post ότι για εμφάνιση σε γενικό προξενείο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δε χρειάζεται άδεια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης [διαβάστε εδώ].

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να πραγματοποιήσει ομιλία σε Τούρκους μετανάστες στο Αμβούργο. Ωστόσο, οι άνθρωποί του δεν κατάφεραν να βρουν αίθουσα για να μιλήσει, αφού κανείς ιδιοκτήτης δεν δεχόταν να τη δώσει στον Ερντογάν και η γερμανική κυβέρνηση έχει εκφράσει ρητά την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε συγκέντρωση Ερντογάν σε γερμανικό έδαφος.

Πάνω στην επιμονή του να μιλήσει στο Αμβούργο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκέφτηκε να το κάνει μέσα στο Τουρκικό Προξενείο, αλλά και εκεί οι Γερμανοί του το απαγορεύουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr