Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι έδωσαν εντολή στο Ελληνικό Λιμενικό να ανοίξει πυρ στο καράβι τους

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι έδωσαν εντολή στο Ελληνικό Λιμενικό να ανοίξει πυρ στο καράβι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αμηχανία προβάλει ο τουρκικός Τύπος την είδηση ότι την πληροφορία για τα ναρκωτικά στο τουρκικό εμπορικό πλοίο ACT, το οποίο αρνήθηκε να υπακούσει το Ελληνικό Λιμενικό με αποτέλεσμα να ριχτούν προειδοποιητικές βολές από την ελληνική πλευρά, έδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

«Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καθοδήγησαν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Aksam, η οποία σε δημοσίευμά της γράφει ότι το ACT, που δέχθηκε 19 σφαίρες από τις δυνάμεις του Ελληνικού Λιμενικού, λέγεται ότι είχε πάρει από τις ΗΠΑ τη μυστική πληροφορία ότι το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά.

Η τουρκική Mıllıyet γράφει σε υπέρτιτλό της ότι «Το πλοίο στο οποίο επιτέθηκε το Ελληνικό Λιμενικό βγήκε καθαρό» και έχει τίτλο «Τα πυρά διήρκεσαν 1 ώρα».

Είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι, αρκετά σοκαρισμένοι από τη δυναμική ελληνική αντίδραση στα λαθρεμπόρια θανάτου των καραβιών τους, προσπαθούν με δραματικούς τίτλους να περιγράψουν ως “θερμό επεισόδιο” ένα περιστατικό δίωξης ναρκωτικών.

Στις έρευνες που ακολούθησαν από τις τουρκικές Αρχές, σύμφωνα πάντα με τη Mıllıyet, δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για το πλοίο, το οποίο και αποχώρησε από το λιμάνι, συνοδεία 3 ακταιωρών της Ακτοφυλακής.

Θα προξενούσε μεγάλη έκπληξη, σχολιάζουμε με τη σειρά μας, εάν οι τουρκικές Αρχές έβρισκαν ναρκωτικά στο εν λόγω πλοίο.

Ο βουλευτής του ισλαμιστικού ΑΚΡ, Νιχάτ Οζτούρκ, δήλωσε ότι τα πυρά πεναντίον του πλοίου διήρκεσαν 1 ώρα και καταδίκασε, λέγοντας:

«Επισκιάζει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Ελπίζω να μην ξαναβιωθεί αντίστοιχο επεισόδιο».

Αυτό που επισκιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών είναι τα λαθρεμπορικά των Τούρκων υπό κρατική προστασία, σχολιάζει το TRIBUNE.

Στο ρεπορτάζ παρατίθενται και τα σχόλια του γραφικού πρώην Γ.Γ. του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ (του ίδιου που ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά 18 τουρκικά νησιά), ότι εν προκειμένω δεν θεμελιώνεται δικαίωμα χρήσης πυρών εναντίον τουρκικού πλοίου και η ελληνική πλευρά προέβη σε ξεκάθαρη επίθεση.

Το τι θα κάνουμε στα χωρικά μας ύδατα με ναρκοβαπόρια Τούρκων που αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές του Ελληνικού Λιμενικού σαφώς και δεν θα μας το υποδείξουν παρανοϊκοί εθνικιστές όπως ο Ουμίτ Γιαλίμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr