ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O Ιλίρ Μέτα είναι από τη Δευτέρα και επισήμως ο νέος πρόεδρος της Αλβανίας, διαδεχόμενος τον Μπουγιάρ Νισάνι.
Ο 48χρονος πολιτικός που είχε διατελέσει και Πρωθυπουργός ορκίστηκε στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου και ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Μιλώντας ενώπιον των προσκεκλημένων βουλευτών, κυβερνητικών αξιωματούχων, θρησκευτικών ηγετών, μελών του διπλωματικού σώματος και άλλων επισήμων, ο κ. Μέτα δήλωσε ότι θα υπηρετήσει την ενότητα του αλβανικού λαού, την πορεία εκδημοκρατισμού της χώρας και την ένταξή της στους δυτικούς οργανισμούς.
Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα καλής γειτονίας και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αλβανίας.
Ο Ιλίρ Μετα, με καταγωγή από ορεινό χωριό του νομού Σκραπάρι στο νότο της Αλβανίας, υπήρξε ο ιδρυτής του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης, μετά την αποχώρησή του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας.
Έχει διατελέσει Πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του αλβανικού κοινοβουλίου.
Στις τελευταίες εκλογές – μολονότι είχε εκλεγεί από το κοινοβούλιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν είχε ορκιστεί ακόμα – ηγήθηκε της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος ανταπέδιδε στο ίδιος ύφος.
Τώρα, καλούνται να αφήσουν πίσω τις οξύτατες αντιπαραθέσεις και να συνεργαστούν προς όφελος της χώρας.
Στη φωτογραφία βλέπετε τη νέα αλβανική προεδρική οικογένεια…























































