ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα ελληνόκτητο τάνκερ (δεξαμενόπλοιο) κατασχέθηκε από την ακτοφυλακή της Λιβύης και συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματός του, στην πλειονότητά τους Φιλιππινέζοι ναυτικοί, με την υποψία ότι το καράβι επιχείρησε να εξαγάγει λαθραία πετρέλαιο από τη χώρα.
Οι Αρχές της Λιβύης έχουν προχωρήσει και άλλες φορές σε κατασχέσεις δεξαμενόπλοιων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου και βενζίνης εκμεταλλευόμενα το χάος που προκλήθηκε στη χώρα μετά την ανατροπή, το 2011, του Μουάμαρ Καντάφι.
Ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων της χώρας, Αγιούμπ Κάσεμ, είπε ότι το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα ανοιχτά της Ζαουίγια από σκάφος που εκτελούσε περιπολία.
“Η χωρητικότητα του τάνκερ είναι 6 εκατομμύρια λίτρα και πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο ελληνόκτητης εταιρείας” πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα 20 μέλη του πληρώματος ανακρίνονται.
Επτά χρόνια μετά τον εμφύλιο του 2011, η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος και στις συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων ομάδων που διεκδικούν την εξουσία.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που στηρίζεται από τον ΟΗΕ για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα, αγωνίζεται εδώ και πολλούς μήνες να θέσει την κατάσταση υπό τον έλεγχό της.























































