Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το “σεισμό του αιώνα” στο Μεξικό

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το “σεισμό του αιώνα” στο Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεξικό, Σεισμός,

Πρόβλεψη για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται, κάνουν οι αρχές του Μεξικού, μετά τον σεισμό των 8,2 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, η λίστα των θυμάτων έχει ανέλθει σε 37, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι εγκλωβισμένοι από κτίρια που έχουν καταπέσει.

Όπως ανέφεραν στον τελευταίο απολογισμό τους οι μεξικανικές αρχές, 25 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Οαχάκα, εννέα στην Τσιάπας και άλλοι τρεις στην Τάμπασκο. Την ίδια στιγμή, μετεωρολόγοι προβλέπουν αριθμό νεκρών άνευ προηγουμένου, στην περίπτωση που προκληθεί μεγάλο τσουνάμι από κάποιον πιθανό μετασεισμό, τον οποίο αναμένουν οι επιστήμονες.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Πένια Νιέτο, πρόβλεψε μεγάλη αύξηση των θυμάτων, ενώ αναφέρθηκε σε έναν αριθμό 50 εκατ. Μεξικανών που επηρεάστηκαν από τη σεισμική δόνηση των 8,2 Ρίχτερ.

Ο μεγάλος σεισμός έγινε αισθητός και στις γειτονικές χώρες, ενώ στη Γουατεμάλα, ο πρόεδρος της χώρας αναφέρθηκε σε έναν νεκρό.
Κλειστά τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές

Στα περισσότερα σχολεία στο νότιο και το κεντρικό Μεξικό δεν άνοιξαν, προκειμένου οι αρχές να προχωρήσουν σε ελέγχους στα κτίρια. Επίσης, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις εγκαταστάσεις της για να διαπιστώσει αν έχουν προκληθεί προβλήματα από τη δόνηση.

O πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο είπε ότι είναι ενδεχόμενο να σημειωθούν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί και συμβούλευσε τους κατοίκους να ελέγξουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους για δοκιμές ζημιές και για διαρροές αερίου. Οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα κυμαίνονται σε μέγεθος από 4,3 μέχρι 5,7 βαθμούς.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 8 Απριλίου

ΗΠΑ: Σεισμός 4,8 βαθμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν – Πάνω από 700 οι τραυματίες (φωτο)

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr