Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας ξεκινούν την αποκατάσταση της εκκλησίας των ελληνικών κοιμητηρίων

Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας ξεκινούν την αποκατάσταση της εκκλησίας των ελληνικών κοιμητηρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία απόφαση-σταθμό για τη διατήρηση της ιστορίας των ελληνικών κοιμητηρίων της Αλεξάνδρειας, εκεί όπου έχει εναποτεθεί το σώμα πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων, που έχουν συμβάλλει στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, πήρε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας (ΕΚΑ), στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοτικής της Επιτροπής, υπό τον πρόεδρο, Εδμόνδο Κασιμάτη, αποφασίζοντας να ξεκινήσει την πολυαναμενόμενη διαδικασία της ανακαίνισης του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας θα ζητήσει τη βοήθεια ειδικών, αλλά θα τηρήσει και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την ανάθεση των απαιτούμενων εργασιών ανακαίνισης και καλλωπισμού του χώρου (δημοσίευση στις εφημερίδες, μειοδοσία βάσει εγχειριδίου καταστάσεων με περιληπτικές γνώσεις και εκθέσεις τεχνικής μηχανικής, και σύσταση δύο επιτροπών -μία τεχνική και μία οικονομική- για την εξέταση των φακέλων).

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Κοινοτικής Επιτροπής Αλεξανδρείας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σκάψιμο του χώρου, προκειμένου να δουν οι μηχανικοί τα θεμέλια για να συνταχθεί η έκθεση των εμπειρογνωμόνων. Επιβλέπων πολιτικός μηχανικός ορίστηκε ο Γρηγόριος Σαατσόγλου.

Το έργο, από πλευράς Κοινότητας, θα επιμεληθούν ο κ. Κασιμάτης και όλη η Κοινοτική Επιτροπή της ΕΚΑ, πάντα σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Όπως γράφει η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας, «στο 1ο κοιμητήριο έχει ταφεί ο Γεώργιος Αβέρωφ. Σήμερα υπάρχει κενοτάφιο, γιατί ως γνωστόν τα οστά του έχουν μεταφερθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, υπάρχουν ο οικογενειακός τάφος του ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και οι τάφοι μεγάλων ευεργετών της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπως των Δ. Αναστάση, Σαλβάγων, Ζερβουδάκη, Καζούλη, Ράλλη, Ροδοκανάκη, Κάσδαλη κ.ά. Στο 2ο κοιμητήριο έχει στηθεί Ηρώο με περίπου 100 οστά Ελλήνων Ικάρων που έπεσαν στη Μ. Ανατολή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr