Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ πήρε γραμμή από το Ιράν και καταδίκασε το κουρδικό δημοψήφισμα

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ πήρε γραμμή από το Ιράν και καταδίκασε το κουρδικό δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης του λιβανέζικου σιιτικού ισλαμιστικού κόμματος και παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε δημόσια ομιλία του το Σάββατο καταδίκασε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τον Χασάν Νασράλα, το κουρδικό δημοψήφισμα συνιστά μεγάλη απειλή όχι μόνο για το Ιράκ και για τις γειτονικές του χώρες αλλά για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

“Αυτό το πράγμα [σ.σ. το κουρδικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία] δεν είναι απειλή μόνο για το Ιράκ. Είναι απειλή για ολόκληρη την περιοχή, για το Ιράν, την Τουρκία και τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή, όχι μόνο για το Ιράκ και αυτές για αυτές τις τέσσερις χώρες, επειδή θα ανοίξει την πόρτα των αποσχίσεων”, είπε ο Νασράλα.

Ο Νασράλα τόνισε ότι το δημοψήφισμα είναι το πρώτο βήμα για να χωριστεί η Μέση Ανατολή.

Υιοθετώντας θεωρίες συνωμοσίας, εξαιρετικά προσφιλείς στη Μέση Ανατολή, ο Νασράλα ισχυρίστηκε ότι ο χωρισμός της Μέσης Ανατολής ξεκίνησε μετά το “πρόγραμμα ISIS” που εξυπηρετούσε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο Νασράλα ζήτησε από τον λαό να λάβει υπόψιν του ότι η μόνη χώρα στον κόσμο που υποστήριξε το δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν είναι το Ισραήλ.

“Λέμε στους αγαπημένους μας Κούρδους ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με το να αποφασίσετε για τις τύχες σας, αλλά για να χωριστεί η περιοχή σύμφωνα με θρησκευτικές και εθνικές γραμμές… Μετά την αποτυχία του προγράμματος ISIS, επανέρχεται το σχέδιο χωρισμού της περιοχής, με πρώτο το ιρακινό Κουρδιστάν”, είπε.

Προφανώς και τα επιχειρήματα του είναι στον αέρα. Η Μέση Ανατολή είναι ήδη χωρισμένη σε κράτη και σε δύο σφαίρες επιρροής: των Αράβων σουνιτών και Περσών σιιτών ενώ παλεύει να χωθεί και ως τρίτος πόλος η Τουρκία. Δεν είναι δηλαδή μια ενιαία, ειρηνική και ευτυχισμένη περιοχή που ήρθαν οι κακοί δυτικοί να χωρίσουν.

Αναφέρεται στο “πρόγραμμα ISIS” και το χρεώνει στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ αποκρύπτοντας, ενώ γνωρίζει, ότι το Ισλαμικό Κράτος υποστηρίχθηκε από την Τουρκία και το Κατάρ.

Και το κάνει αυτό διότι η Τουρκία, αφού έπαιξε το παιχνίδι των τζιχαντιστών, τώρα πέρασε στην πλευρά της Ρωσίας και του Ιράν, ενώ το Κατάρ κρυφά συνεργάζεται με το Ιράν.

Κατηγορεί μάλιστα ως κάτι κακό ένα σχέδιο δημιουργίας εθνικών κρατών στη Μέση Ανατολή. Και λέει στους “αγαπημένους Κούρδους” να μην διεκδικούν την εθνική τους ανεξαρτησία και ελευθερία και να παραμένουν υπόδουλοι ξένων κρατών, για να μην εξυπηρετήσουν δήθεν τα σχέδια του Ισραήλ.

Ο Χασάν Νασράλα και η οργάνωσή του είναι γνωστό ότι αποτελούν φιλοϊρανικό παραστρατιωτικό σώμα. Όνειρό τους να μετατρέψουν τον χριστιανικό Λίβανο σε σιιτική ισλαμιστική δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Ανάλυση BBC: Γιατί το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ – Τα αντίποινα, οι συμμαχίες και οι στρατοί των δύο χωρών

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Μπήκαν στον πόλεμο και οι ΗΠΑ – Θα αντεπιτεθούμε λέει το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr