Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι θυελλώδεις άνεμοι εκτροχίασαν τρένο στην Ελβετία (φωτο)

Οι θυελλώδεις άνεμοι εκτροχίασαν τρένο στην Ελβετία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκτροχιασμός Τρένου, Ελβετία, Τρένο,

Ούτε το περιφερειακό τρένο Μοντρέ – Μπερνέζ Όμπερλαντ (ΜΟΒ) δεν γλίτωσε από την μανία των θυελλωδών ανέμων που σαρώνουν την Ελβετία.

Το τραίνο παρασύρθηκε και εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, τη στιγμή που ολόκληρη η Ελβετία πλήττεται από μια πρωτοφανή καταιγίδα που έχει ξεριζώσει δέντρα και έχει κόψει καλώδια του ηλεκτρικού, αφήνοντας χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο άνεμος ανέτρεψε το πρώτο βαγόνι του περιφερειακού τρένου Μοντρέ-Μπερνέζ Όμπερλαντ (MOB) κοντά στο Λενκ, την κεντρική Ελβετία. “Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο”, σχολίασε έκπληκτος ένας εκπρόσωπος του ΜΟΒ.

ι ριπές του ανέμου στην κορυφή Πιλάτους, κοντά στη Λουκέρνη, έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ αφότου ξεκίνησε η καταγραφή της ταχύτητας του ανέμου, το 1981. Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, σε ορισμένες περιοχές διακόπηκαν τα δρομολόγια των φεριμπότ και ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις.

Σε ενημερωτικούς ιστοτόπους αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο του χάους: ένα ελαφρύ, μικρό αεροσκάφος αναποδογύρισε στο Στανς, η σκαλωσιά σε ένα εργοτάξιο κοντά στη Λουκέρνη γκρεμίστηκε και νταλίκες ανατράπηκαν σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Πολλοί άνθρωποι αποκλείστηκαν πάνω σε ένα χιονοδρομικό αναβατόριο στο Ζανκτ Γκάλεν, όταν δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στις γραμμές μεταφοράς.

Στη Βέρνη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έσπασε το μεσημέρι, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από τον κορμό, ύψους 13 μέτρων και βάρους 2,4 τόνων, που έπεσε στο οδόστρωμα, όπως μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Τραγωδία στα Τέμπη: Πληροφορίες για εντοπισμό κρανίου στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα

Τέμπη: Προσφυγή από συγγενείς θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Τριαντόπουλο

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr