Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πάγωσε” ο Σουλτς: Η δημοτικότητά του έπιασε… πάτο

“Πάγωσε” ο Σουλτς: Η δημοτικότητά του έπιασε… πάτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λιγότερο δημοφιλής από ποτέ είναι ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς στη Γερμανία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, η οποία αναδεικνύει -μεταξύ άλλων- και την σύγχυση που επικρατεί, περισσότερες από 100 ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και με την διαδικασία διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης να μην έχει καν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η δημοτικότητα του Μάρτιν Σουλτς υποχώρησε κατά εννέα μονάδες από τον περασμένο μήνα, στο 30%, κάτω από αυτή του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δημοφιλής Γερμανός πολιτικός με 62% (-3).

Η δημοτικότητα του συμπροέδρου των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ ανέρχεται στο 53% (-4), της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στο 52% (-2), του προσωπάρχη της καγκελαρίας Πέτερ Αλτμάιερ στο 41% (+1), της επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ στο 35% (-4), του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ στο 34% (+3) και της επικεφαλής της Κ.Ο του SPD Αντρέα Νάλες στο 33% (-7).

Λιγότερο δημοφιλείς από τον Σουλτς είναι ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ με 27% (-1) και η επικεφαλής της Κ.Ο. της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Αλίς Βαϊντέλ, με 9% (-3).

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει μια μονάδα και φτάνει στο 33%, ενώ το SPD παραμένει στο 21%.

Η AfD συγκεντρώνει 13% -όσο και τον περασμένο μήνα- η Αριστερά χάνει μια μονάδα και βρίσκεται στο 9%, ενώ οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 11%.

Η προοπτική ωστόσο του «μεγάλου» συνασπισμού φαίνεται ότι δεν είναι πλέον ιδιαίτερα ελκυστική για τους πολίτες, που δηλώνουν σε ποσοστό 52% ότι την θεωρούν «λιγότερο καλή» ή «κακή», έναντι 45% που την περιγράφει ως «καλή» η «πολύ καλή».

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 54% δηλώνει ότι θα προτιμούσε νέες εκλογές, ενώ το 42% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά την καγκελάριο, το 49% πιστεύει ότι θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία της, ενώ το 45% θα προτιμούσε να αποσυρθεί πριν από το τέλος της τετραετίας και να κάνει χώρο για τον ή την διάδοχό της.

Παρόλα αυτά το 64% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυρία Μέρκελ είναι «καλή καγκελάριος», ενώ το 75% ότι είναι καιρός να υπάρξει αλλαγή προσώπων στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr