Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκ στο Μεξικό: 18 νεκροί από ένοπλες επιθέσεις σε δύο τουριστικά θέρετρα

Σοκ στο Μεξικό: 18 νεκροί από ένοπλες επιθέσεις σε δύο τουριστικά θέρετρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στο Ακαπούλκο και στο Λος Κάμπος, δύο τουριστικά θέρετρα στις ακτές του Μεξικό στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στο Ακαπούλκο, μέλη μιας ένοπλης ομάδας «αυτοάμυνας» επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εναντίον κατοίκων του χωριού Λα Κονσεψιόν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μια γιορτή.

Όως ανέφερε ο Ρομπέρτο Άλβαρες Ερέδια, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στην Πολιτεία, στην επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι.

Τα μέλη της ομάδας αυτής επιτέθηκαν κατόπιν εναντίον ανδρών του στρατού και της αστυνομίας που έσπευσαν στο χωριό, αλλά απωθήθηκαν και τρεις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Ερέδια.

Η επιχείρηση των σωμάτων ασφαλείας είχε αποτέλεσμα να συλληφθούν άλλοι 30 από τους αυτόκλητους «φύλακες της κοινότητας» και ο ηγέτης τους, ο Μάρκο Αντόνιο Σουαστέγι Μουνιός, και να κατασχεθούν 580 δόσεις κάνναβης και επτά όπλα, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Πολιτείας, Χαβιέρ Ολέα.

Το βράδυ του Σαββάτου, σε ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε πληρωμένους εκτελεστές και Μεξικανούς πεζοναύτες, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι στο Σαν Χοσέ δελ Κάμπο (Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, βορειοδυτικά), σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι στρατιωτικοί που περιπολούσαν δέχθηκαν πυρά από επτά ένοπλους που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών σε έναν αυτοκινητόδρομο προς την πόλη Κάμπο Σαν Λούκας.

Οι στρατιωτικοί κατέσχεσαν επτά όπλα, πυρομαχικά και δύο αυτοκίνητα με πινακίδες της Καλιφόρνιας (νοτιοδυτικές ΗΠΑ), το ένα από τα οποία είχε δηλωθεί πως εκλάπη στην Τιχουάνα, στα σύνορα.

Η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, μια περιοχή όπου παραθερίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες, Αμερικανοί, Καναδοί και Ευρωπαίοι, βιώνει τους τελευταίους μήνες ένα εντεινόμενο κύμα βίας που συνδέεται με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Την Τρίτη, μια πενταμελής οικογένεια έγινε στόχος μιας εφόδου ενόπλων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο γονείς και να τραυματιστούν τα τρία παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Αποφασισμένος ήρθε από τη Θεσσαλονίκη ο 64χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Εντοπίστηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε 4 ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα – Μια σύλληψη

Νίκαια – Συγκλονίζει η κόρη του δολοφόνου και σύζυγος του θύματος: Ο πατέρας μου είχε μπει ψυχιατρείο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr