ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Σε μια άνευ προηγουμένου διπλωματική κίνηση», όπως σχολιάζει το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, θα προσφέρει ως δώρο στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ένα άλογο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι το 2014, συνόδευσαν τον Σι ως το Μέγαρο των Ηλυσίων 104 ιππείς της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και ο Κινέζος πρόεδρος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για το κάλλος και την ακρίβειά τους.
«Επιθυμώντας να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας με τους ξένους ηγέτες ο Εμανουέλ Μακρόν θέλησε να κάνει μια διπλωματική κίνηση», επεσήμανε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας.
Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία προσφέρει ένα από τα άλογα της επίλεκτης φρουράς του προέδρου σε κάποιον ξένο ηγέτη.
Πρόκειται για ένα άλογο 8 ετών με το όνομα «Βεζούβιος της Μπρέκα», το οποίο εντάχθηκε στη Ρεπουμπλικανική Φρουρά το 2012.
Η κίνηση αυτή απαντά στη «διπλωματία των πάντα» που ακολουθεί η Κίνα, βάσει της οποίας το Πεκίνο δάνεισε στο Παρίσι ένα ζευγάρι πάντα, το μωρό των οποίων «βαφτίστηκε» τον Νοέμβριο από την Μπριζίτ Μακρόν.
























































