ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση επιχείρησε ένας Ταλιμπάν βομβιστής αυτοκτονίας σε στρατιωτική βάση στην κοιλάδα του Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με το στρατό, τουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.

Η επίθεση έγινε σε αθλητική εγκατάσταση στην περιοχή Ταμπάλ, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και αξιωματικός.

Αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε όταν οι στρατιώτες έπαιζαν βόλεϊ έξω από τη στρατιωτική βάση.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα βρίσκονταν και πολίτες και ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, τόνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κοντινό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με ανακοίνωσή της η οργάνωση Τεχρέκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, γνωστή και ως Πακιστανοί Ταλιμπάν, με τον εκπρόσωπό της Μουχαμάντ Χουρασάνι να απειλεί με νέες επιθέσεις.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαχίντ Χακάν Αμπάσι καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι καμία «άνανδρη επίθεση δεν μπορεί να μας αποτρέψει να συνεχίσουμε την μάχη μας ενάντια στην απειλή της τρομοκρατίας».

Οι Ταλιμπάν είχαν θέσει από το 2007 έως το 2009 υπό τον έλεγχό τους την κοιλάδα Σουάτ, προτού εκδιωχθούν από τον στρατό.

Ο αριθμός των επιθέσεων έχει μειωθεί τα πρόσφατα χρόνια, έπειτα από μια σειρά επιθετικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ενάντια στους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική περιοχή στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου το Πακιστάν έχει αναπτύξει περισσότερους από 4.000 στρατιώτες.

Εντούτοις ομάδες τζιχαντιστών εξακολουθούν να εξαπολύουν επιθέσεις και δολοφονίες τοπικών αξιωματούχων που συνεργάζονται με την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Μετά από 18 ώρες συνομιλιών, ΗΠΑ και Ιράν έρχονται πιο κοντά σε μια τελική συμφωνία

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr