ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: “Μην τρώτε με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι δαίμονες”

Τουρκία: “Μην τρώτε με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι δαίμονες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οδηγία προς τους πιστούς να τρώνε μόνο με το δεξί και όχι με το αριστερό γιατί έτσι τρώνε οι… δαίμονες εξέδωσε το Σάββατο η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet).

Στην ίδια οδηγία που εκδόθηκε μετά από ερώτηση για όσους τρώνε με το αριστερό, καλούνται οι αριστερόχειρες να αλλάξουν συνήθειες για το δικό τους καλό.

«Θέτοντας τις γενικές αρχές όσον αφορά το φαγητό ο προφήτης Μωάμεθ δεν θεώρησε το να τρώει κανείς με το αριστερό ως ευχάριστο» αναφέρει στην απάντηση-οδηγία η τουρκική αρχή προσθέτοντας ότι ο Μωάμεθ «έδινε σημασια σε αυτό το θέμα και προειδοποιούσε ότι οι δαίμονες τρώνε και πίνουν χρησιμοποιώντας το αριστερό τους χέρι».

«Είναι καθήκον κάθε Μουσουλμάνου να προσαρμοστεί με την οδηγία αυτή του Προφήτη για το φαγητό με το δεξί χέρι» προστίθεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, καλούν τους γονείς να εκπαιδεύσουν σχετικά τα παιδιά τους τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να τρώνε και να πίνουν χρησιμοποιώντας το δεξί τους χέρι.

Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό προβλέπεται μόνο για όσους είναι ανάπηροι και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προσαρμοστούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τόμας Μπάρακ στην Ουάσιγκτον – Τον αποκαλούν «ατζέντη της Τουρκίας» και «τζιχαντιστή λαθρέμπορο»

«Οι γενοκτόνοι θα χάσουν», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στην Ιντλίμπ

Πληροφορίες: Ο Μάρκο Ρούμπιο προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Τόμας Μπάρακ με τον Ντέιβιντ Πετρέους

Δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον για τον Τόμας Μπάρακ – Κοντά στην καρατόμηση;

Ο Σκοτ Μπέσεντ ανακοίνωσε τις κυρώσεις που στραγγαλίζουν το Ιράν – Στο «στόχαστρο» Κίνα και Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr