ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασυγκράτητη: Δείτε πόσες ώρες μιλούσε στη Βουλή των ΗΠΑ για τους νεαρούς μετανάστες

Ασυγκράτητη: Δείτε πόσες ώρες μιλούσε στη Βουλή των ΗΠΑ για τους νεαρούς μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οκτώ ώρες και επτά λεπτά: τόσο διήρκεσε η ομιλία της Νάνσι Πελόζι, της επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, ενώπιον του σώματος με βασικό αίτημα την προστασία των νεαρών μεταναστών χωρίς χαρτιά, των γνωστών και ως «Ονειροπόλων».

Η 77χρονη Πελόζι πήρε το μικρόφωνο στις 10:04 χθες Τετάρτη το πρωί και ολοκλήρωσε την ομιλία της στις 18:11 το απόγευμα, παραμένοντας όρθια όλη την ώρα, χωρίς να σταματά καθόλου, πίνοντας κατά διαστήματα λίγο νερό.

Σε όλο αυτό το διάστημα η επικεφαλής των Δημοκρατικών διηγήθηκε δεκάδες προσωπικές ιστορίες των «Ονειροπόλων».

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομιλία που έχει εκφωνηθεί στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έσπασε το ρεκόρ του 1909

Το προηγούμενο ρεκόρ των πέντε ωρών και 15 λεπτών είχε κάνει ο Τσαμπ Κλαρκ το 1909.

Ο «Ονειροπόλοι» μέχρι τώρα προστατεύονταν από την απέλαση βάσει του προγράμματος DACA, το οποίο όμως κατήργησε στο τέλος του 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάθε ημέρα γενναίοι πατριώτες Ονειροπόλοι χάνουν το καθεστώς τους, κάθε ημέρα το Αμερικανικό Όνειρο απομακρύνεται όλο και περισσότερο», κατήγγειλε η Πελόζι.

«Ως μέλη του Κογκρέσου έχουμε την ηθική υποχρέωση να δράσουμε τώρα για να προστατεύσουμε τους Ονειροπόλους που αποτελούν το καμάρι του έθνους μας και είναι Αμερικάνοι από κάθε άποψη εκτός της τυπικής», τόνισε.

«Η ηθική ανανδρία των Ρεπουμπλικάνων πρέπει να τερματιστεί», πρόσθεσε προτού ξεκινήσει να διαβάζει επί ώρες επιστολές και μαρτυρίες από δεκάδες «Ονειροπόλους».

Η βουλευτής της Καλιφόρνιας ήθελε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί επειδή στη συμφωνία για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε νωρίτερα στη Γερουσία δεν περιλαμβανόταν καμία πρόβλεψη για την προστασία των «Ονειροπόλων» μετά την κατάργηση του DACA.

Όταν ολοκλήρωσε την ομιλία της οι Δημοκρατικοί βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα σηκώθηκαν όρθιοι για να την χειροκροτήσουν.

Ως επικεφαλής της ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόζι έχει το δικαίωμα βάσει του κανονισμού του σώματος να μιλά για όσο χρόνο επιθυμεί.

Αντίθετα στη Γερουσία υπάρχει χρονικό περιθώριο για τις ομιλίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ. Τσίπρας «ξεβράκωσε» τον Μητσοτάκη: «Αναβάθμισα συνειδητά τις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ» – Επί Τσίπρα (2018) ξεκίνησε ο Στρατηγικός Διάλογος, η συμμαχία «3+1» Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ+ΗΠΑ, ο νόμος EastMed Act που «τέλειωσε» τα τουρκικά F-35 κι έδωσε αμερικανικά όπλα στην Κύπρο

Ο Αλ. Τσίπρας κεραυνός για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδεια καμίας Τουρκίας για το καλώδιο – Ο Ρούμπιο ΔΕΝ είπε κουβέντα!

Αλ. Τσίπρας: «Για τον Ρούμπιο, περίμενα περισσότερα στο ότι έχει να κάνει με τη στήριξη της χώρας στα δίκαια της»

Ρούμπιο: Περισσότερες ευκαιρίες για Ελλάδα και ΗΠΑ σε οικονομία, ενέργεια και εμπόριο

Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr