Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι οχτώ υποψήφιοι για την προεδρία της Ρωσίας

Ποιοι είναι οι οχτώ υποψήφιοι για την προεδρία της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Εκλογές, Ρωσία,

H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας ολοκλήρωσε την διαδικασία καταγραφής των υποψηφίων για την ρωσική προεδρία. Επτά από τους οκτώ υποψήφιους προτάθηκαν από πολιτικά κόμματα ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Οι έξι από τους οκτώ υποψήφιους για την ρωσική προεδρία, που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες υπογραφές, είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βλαντίμιρ Πούτιν, και οι υποψήφιοι των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων Ξένια Σαμπτσάκ («Πρωτοβουλία Πολιτών»), Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, («Γιάμπλακο») Μπορίς Τιτόφ, («Κόμμα Ανόδου»), Σεργκέι Μπαμπούριν («Ρωσική παλλαϊκή συμμαχία») και Μαξίμ Σουραϊκίν, («Κομμουνιστές της Ρωσίας»).

Όλοι τους –και αυτό είναι πρωτοφανές γεγονός στην ρωσική εκλογική πρακτική– πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο των υπογραφών (καθώς σε κανέναν από τους υποψηφίους δεν ακυρώθηκε ποσοστό μεγαλύτερου του 5% των υπογραφών που συγκέντρωσαν, όπως προβλέπει η διαδικασία) και πήραν το χρίσμα για την προεδρία.

Οι υποψηφιότητες των δύο από τους οκτώ υποψηφίους για την προεδρία, του ηγέτη του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βαλντίμιρ Ζιρινόφσκι, και του υποψήφιου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν, ως υποψήφιων κοινοβουλευτικών κόμματων, εγκρίθηκαν χωρίς να απαιτηθεί από τους ίδιους να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές.

Οι εκπρόσωποι των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων έπρεπε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες υπογραφές για να θέσουν υποψηφιότητα, ενώ οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι έπρεπε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 300 χιλιάδες υπογραφές.

Στο ψηφοδέλτιο, δίπλα στο όνομα κάθε υποψηφίου, παραθέτονται τα βιογραφικά του στοιχεία, έτος γέννησης, τόπος διαμονής, τόπος εργασίας και θέση, μέλος κόμματος, το κόμμα που τον προτείνει για υποψήφιο ή αν είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr