Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποιεί η Gazprom: Χωρίς φυσικό αέριο η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια

Προειδοποιεί η Gazprom: Χωρίς φυσικό αέριο η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Ενέργεια, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Εάν η Ευρώπη δεν αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ελλείψεις σε φυσικό αέριο αλλά και με αύξηση της τιμής του την επόμενη δεκαετία.

Οι ποσότητες φυσικού αερίου που εισάγει από τις ΗΠΑ και το Κατάρ δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση των ευρωπαϊκών χωρών. Την εκτίμηση αυτή κάνει σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ.

Η Gazprom το 2019 ετοιμάζεται να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας εξαγωγές φυσικού αερίου στην Κίνα και ο Μενβέντιεφ υποστηρίζει ότι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία είναι σε θέση να καλύψει τη ζήτηση τόσο στη Ευρώπη όσο και στην Ασία. Κατά την άποψη του η ΕΕ πρέπει να καταλήξει στο εγγύς μέλλον από πού θα προμηθεύεται φυσικό αέριο για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση τη στιγμή που μειώνεται η παραγωγή του.

«Στις προβλέψεις τους (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) απέτυχαν, έχοντας την πεποίθηση, ότι δεν θα χρειασθούν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, ενώ το αέριο που θα χρειασθούν θα μπορούν να το προμηθευθούν εκτός Ρωσίας» δηλώνει ο Μενβέντιεφ.

Οι εξαγωγές της Gazprom το 2017 στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 8% φθάνοντας σε ποσότητες ρεκόρ της τάξεως των 194 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης και μείωσης της τιμής φυσικού αερίου.

Το μερίδιο που κατέχει η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά αυτή είναι 35%. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μενβέντιεφ, το μερίδιο της Gazprom μπορεί να φθάσει το 40%, υπό την προϋπόθεση ότι αυξηθεί η ζήτηση στην Ευρώπη και θα μειωθεί η παραγωγή στην Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, αλλά και στην Νορβηγία μετά το 2025.

Παράλληλα εκτιμά ότι οι ποσότητες αμερικανικού φυσικού αερίου δεν θα είναι σημαντικές λόγω του υψηλού κόστους μεταφοράς, με συνέπεια οι ΗΠΑ να πωλούν το δικό τους φυσικό αέριο κυρίως στην Ασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr