Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 βρίσκεται 15 ν.μ. από τον στόχο «Σουπιά» της κυπριακής ΑΟΖ

Το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 βρίσκεται 15 ν.μ. από τον στόχο «Σουπιά» της κυπριακής ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 της εταιρείας ΕΝΙ αναμένει το πράσινο φως από την εταιρεία για να προχωρήσει προς τον στόχο «Σουπιά» στο Τεμάχιο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναζήτηση φυσικού αερίου.

Το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας, το οποίο παρενοχλήθηκε από έξι τουρκικά πολεμικά πλοία, παραμένει από το βράδυ της Παρασκευής περίπου 15 ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο του, 70 χιλιόμετρα από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κύπρου.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι ο κυβερνήτης του Saipem 12000, αναμένει περαιτέρω οδηγίες για να συνεχίσει προς τον στόχο της γεώτρησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι η ΕΝΙ έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μην προχωρήσει, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι την Παρασκευή η εταιρεία έδωσε εντολή στον καπετάνιο να μη γυρίσει πίσω.

Σημείωσε ότι η ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, προσθέτοντας ότι είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους παρενοχλήσεις.

«Σε πολλές χώρες του κόσμου όπου γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν συχνά», είπε ο Υπουργός.

Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε την ενέργεια της Τουρκίας πειρατική, προσθέτοντας πως την αφήνει εκτεθειμένη.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ιταλική κυβέρνηση και με την εταιρεία ΕΝΙ, ενώ ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την εκτίμηση ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προσθέτοντας ότι η λύση θα προέλθει από τη Ρώμη.

Επισήμανε επίσης πως η ιταλική κυβέρνηση θα προστατεύσει τα συμφέροντα της και υπενθύμισε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση της Ρώμης στις διαμαρτυρίες του για την δραστηριοποίηση της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr