Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πετρελαϊκός γίγαντας Total θέλει να αλλάξει γνώμη στον Τραμπ για το Ιράν

Ο πετρελαϊκός γίγαντας Total θέλει να αλλάξει γνώμη στον Τραμπ για το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρίας Total κάλεσε προσφάτως τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να τηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, όπου η εταιρία έχει επενδύσεις, σύμφωνα με συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total Πατρίκ Πουγιάν δήλωσε ότι ανέφερε το ζήτημα του Ιράν στον Τραμπ κατά τη διάρκεια δείπνου στο Νταβός τον Ιανουάριο και κάλεσε τον πρόεδρο να παραμείνει πιστός στην πυρηνική συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι οι επενδύσεις πετρελαίου και αερίου θα βοηθήσουν το έργο των μεταρρυθμιστών στην Τεχεράνη.

«Διατύπωσα το επιχείρημα, αλλά το ερώτημα είναι πόσο χρόνο δίνουμε στους μεταρρυθμιστές. Τους δίνουμε αρκετό χρόνο για να τους βοηθήσουμε να προχωρήσουν προς τη δημοκρατία;», δήλωσε ο Πουγιάν στη συνέντευξή του. «Νομίζω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ άκουσε, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τραμπ πιέζει να γίνουν αλλαγές στην πυρηνική συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, που άνοιξε το δρόμο για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.

Τον Ιανουάριο, ο Τραμπ έδωσε στους Ευρωπαίους συμμάχους τελεσίγραφο προκειμένου να καταλήξουν σε μια σκληρότερη προσέγγιση απένταντι στην Τεχεράνη διαφορετικά μπορεί να επιβληθούν εκ νέου οι αμερικανικές κυρώσεις.

Πέρυσι τον Ιούλιο, η Total υπέγραψε συμφωνία με την Τεχεράνη για να αναπτύξει τη φάση 11 του ιρανικού κοιτάσματος South Pars με αρχική επένδυση ύψους 1 δισεκ. δολαρίων, που αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο ενεργειακό συμβόλαιο της Δύσης με τη χώρα μετά την άρση των κυρώσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr