Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκοψαν το νερό σε κελί κρατούμενου και πέθανε από δίψα σε φυλακή του Ουισκόνσιν

Έκοψαν το νερό σε κελί κρατούμενου και πέθανε από δίψα σε φυλακή του Ουισκόνσιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορίες εις βάρος τριών εργαζομένων σε φυλακή, ως ύποπτοι για τον θάνατο από δίψα ενός κρατουμένου, απήγγειλαν οι Αρχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπεύθυνοι της φυλακής έκοψαν επί επτά ημέρες το νερό στο κελί του Τέριλ Τόμας, ενός μαύρου ηλικίας 38 ετών, σε φυλακή της κομητείας του Μιλγουόκι, της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας του Ουισκόνσιν.

Ο εν λόγω άνδρας, ο οποίος έπασχε από διπολικές διαταραχές, έπαθε αφυδάτωση, βυθίσθηκε σε κατάσταση βαθιάς αδυναμίας και εξέπνευσε στις 24 Απριλίου 2016, αφού έχασε 16 κιλά.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ποινικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν τη Δευτέρα (12/02) από τον σερίφη και τον εισαγγελέα της περιφέρειας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Μεταξύ των γυναικών κατηγορουμένων είναι μια ιεραρχικά υπεύθυνη, η Νάνσι Έβανς, η οποία κατηγορείται ότι είπε ψέματα και απέκρυψε εσκεμμένα εικόνες βίντεο από το κελί του Τόμας, στο οποίο είχε κοπεί το νερό. Η Έβανς απειλείται με ποινή φυλάκισης άνω των τεσσάρων ετών.

Οι δεσμοφύλακες, Κάσκα Μίντορς και Τζέιμς Ράμσει-Γκάι, μπορεί να καταδικασθούν σε ποινές φυλάκισης άνω των τριών ετών, επειδή εν γνώσει τους εγκατέλειψαν τον Τόμας στην τύχη του.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να ασκούνται ποινίκες διώξεις σε βάρος κρατικών υπαλλήλων έπειτα από τον θάνατο ενός κρατουμένου. Το γεγονός ότι ασκήθηκαν αυτές οι διώξεις φανερώνει το μέγεθος της βαρβαρότητας που υπήρξε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έρικ Χιπτ, δικηγόρος της οικογένειας του κρατουμένου.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί, το μέτρο αντιποίνων στη φυλακή αυτή, ήταν να κόβεται το νερό στους κρατουμένους, κάτι που αποτελούσε συνήθη πρακτική και ήταν εν γνώσει του τότε σερίφη και των υπευθύνων του ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr